Amy Locane rechtszaak

Melrose Place-actrice Amy Locane zat in 2010 dronken achter het stuur: ze ramde de auto van een echtpaar, wat een 60-jarige vrouw fataal werd. De actrice heeft een straf van drie jaar uitgezeten voor het veroorzaken van het fatale auto-ongeluk, maar dat was volgens aanklagers te weinig.

De 48-jarige Locane werd in 2013 veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. De rechter gaf haar donderdag nóg eens acht jaar, maar omdat ze al vastzat in afwachting van deze zaak zou ze na ruim vier jaar een verzoek tot vrijlating kunnen indienen.

Het fatale auto-ongeluk

Volgens getuigen had de actrice te veel gedronken voordat ze op de avond van het ongeval naar huis reed. Amy beweerde dat een derde automobilist, wiens auto Locane een paar minuten eerder bij een stoplicht was tegengekomen, haar afleidde door naar haar te toeteren en haar achterna te zitten. Haar alcoholpromillage was waarschijnlijk zo’n drie keer de wettelijke limiet. Locane reed ongeveer 85 km/u, in een zone waar je maar 56 km/u mag rijden.

Article continues after the ad

Carrière

In 1990 speelde Amy naast Johnny Depp in de cult musical-komedie Cry-Baby. De meesten kennen haar waarschijnlijk als Sandy Louise Harling in de populaire soap Melrose Place. Veel acteurs en actrices uit deze populaire serie kregen later allerlei problemen, met als bekendste voorbeeld Heather Locklear!