In oktober vorig jaar gingen er geruchten dat Lady Gaga haar succes in A Star is Born zou opvolgen met een rol als Ursula de Zeeheks in een live action uitvoering van The Little Mermaid. Dat blijkt nu toch niet het geval, want Amerikaanse vakbladen melden dat deze rol naar Melissa McCarthy gaat. Wellicht heeft Disney geredeneerd dat het in plaats van Gaga in een fatsuit te hijsen goedkoper is om een actrice te nemen waarbij alleen een laagje make-up volstaat.

Article continues after the ad

 

Rechter uit Oekraïne

Om een idee te krijgen van hoe Melissa McCarthy eruit zou zien als deze Disney-schurk hoeven we alleen maar te kijken naar de foto van deze rechter uit Oekraïne die twee jaar terug viral ging. Ze lijkt verdorie echt sprekend op Melissa - én op Ursula?! Eigenlijk zou Disney deze dame een soort vindersloon moeten betalen; het zal vast deze foto geweest zijn die de studio op het idee bracht om de populaire comédienne voor deze rol te vragen.

 

Zendaya de Zeemeermin

Al sinds augustus vorig jaar is Spider-Man-actrice Zendaya de favoriet om de titelrol in deze live action uitvoering van De Kleine Zeemeermin op zich te nemen. Onlangs wakkerde ze deze geruchten zelf weer aan door met roodgeverfd haar op premières van Spider-Man: Far From Home te verschijnen.

Met de regisseur en liedjesschrijver van Mary Poppins Returns

Een regisseur voor deze zoveelste remake van een geliefde Disney-animatieklassieker is ook al gevonden in de vorm van de ervaren musical-regiseur Rob Marshall. Naast de oude liedjes zullen er ook nieuwe liedjes te horen zijn in de film, die geschreven worden door Lin-Manuel Miranda. Met deze twee namen weten we nu al dat het helemaal goedkomt met deze nieuwe Little Mermaid, want deze twee heren verzorgden vorig jaar nog de regie en muziek van het voortreffelijke Mary Poppins Returns.