Eva Jinek in Jinek op RTL 4

Een aaneenschakeling van grappen, lachsalvo's en melige uitspraken: de openingsminuten van Jinek gisterenavond zorgden waarschijnlijk voor veel slappe lach-momentjes bij kijkers thuis. De dader? Gordon.

Article continues after the ad

Het SBS6-fenomeen mocht bij Jinek aanschuiven om de nieuwe show Hit The Road te promoten. In het begin van de talkshow zat 'ie ook al aan tafel en dat ontketende een heerlijk melige sfeer. En we zaten door Eva toch al in een rollercoaster van emoties

'Mijn god!'

Gordon zat samen met advocaat Gerard Spong en rechtbankverslaggever Saskia Belleman aan tafel. De meligheid begon toen Eva Gordon per ongeluk aansprak met 'Gerard', aka zijn ultieme frenemy Gerard Joling. "Ik ben helemaal verward nu!", lachte ze. En vervolgens gingen bij Gordon ook alle remmen los. Vooral toen advocaat Spong Saskia Belleman opeens 'Sonja' noemde. Eva: "gaan we elkaar opeens allemaal andere namen geven?" Uiteráárd kon Gordon het vervolgens niet laten om Eva 'Jellinek' te noemen (naar de verslavingskliniek). "De Jellinek-kliniek, goedenavond... Mon dieu (mijn god, red.), wat gaat hier gebeuren?", aldus de talkshowkoningin. Gordon: "haha, wat érg!"

'Wil je op de bank?'

Ook liet Gordon een nieuwsfilmpje over een gaybrapad (een regenboog-zebrapad om de gay community te ondersteunen) niet zomaar aan zich voorbijgaan. "Ik denk wel dat je daar van achteren wordt aangereden." "We gaan nu een serieus onderwerp behandelen!", waarschuwde Eva, die nu wel echt door wilde gaan met de show. Toen ze de rechtszaak van Geert Wilders wilde inleiden, en begon met de quote "Nederland is een bananenland", hield Gordon het niet meer. Hij gierde het uit. "Wil je liever op de bank zitten?", vroeg Eva, maar dat wilde Gordon nu ook weer niet. "Nee... sorry."