Acteur Mel Gibson klaagt de producenten van zijn film The Professor and the Madman aan, blijkt uit rechtbankdocumenten die gisteren werden ingediend. De acteur is het onder andere niet eens met de versie van de film die nu op verschillende plekken al te zien is.

Article continues after the ad

Verfilming

Mel Gibson werkt al jaren aan de verfilming van het gelijknamige boek van Simon Winchester dat gaat over het ontstaan van The Oxford English Dictionary. Hij speelt professor James Murray die het project leidde, Sean Penn speelt William Chester Minor een man die 10.000 woorden leverde vanuit een gekkenhuis.

Twee versies

Het contract dat zowel de producenten en Gibson ondertekenden gaf de acteur het recht te kiezen tussen twee laatste versies van de film: die van producent Voltage en van regisseur Farhad Safinia. Uiteindelijk zou zonder toestemming de versie van Voltage al zijn vertoond in Cannes en in Los Angeles.

Budgetten

In de rechtbankdocumenten schrijft Gibson verder dat de producenten akkoord waren met opnames in Oxford, maar daar uiteindelijk niet aan voldaan hebben. Daarnaast zouden allerlei budgetten nooit zijn ingevuld en zijn afspraken met de regisseur niet nagekomen.

Bewegende beelden zijn schaars, maar in deze onderstaande video praat Mel over zijn rol. Ook goed om je Frans te oefenen, Mel praat gewoon Engels: