Twaalf jaar na het omstreden The Passion of the Christ werkt regisseur Mel Gibson aan een vervolg. Deze film vertelt – niet geheel verrassend – het verhaal van de wederopstanding van Jezus Christus en heeft als titel dan ook Resurrection meegekregen.

Article continues after the ad

Wederopstanding

De titel van het vervolg en de insteek van de film onthulde Mel Gibson in de Late Show van Steve Colbert. Ressurection zal gaan over de wederopstanding van Jezus Christus en vooral de gebeurtenissen daaromheen. Gibson: ''Het wordt geen chronologische vertelling van de gebeurtenissen. Dat zou saai kunnen zijn, omdat het publiek dat al gelezen heeft. Maar wat gebeurde er nog allemaal nog meer?''

Groot onderwerp

Het kan volgens de regisseur nog wel even duren voordat de film in de bioscopen te zien is: ''Ik denk dat de film waarschijnlijk over drie jaar af is, het is nogal een groot onderwerp.” Voor Resurrection werkt Gibson weer samen met Randall Wallace, de scriptschrijver van Braveheart. Of Jim Caviezel ook zal terugkeren in de rol van Jezus Christus, is op dit moment nog onbekend.