Martien Meiland in Chateau Meiland

You win some, you lose some. Daar kan de familie Meiland wel over meepraten. In de Chateau Meiland-aflevering van gisteren moesten ze een hele grote domper verwerken...

Article continues after the ad

"Ik heb slecht nieuws", kondigde Martien aan nadat Erica nog een beetje in een high zat van haar supergoed verlopen date met privédetective Sander. "Oh, zij raakt in de stress...", ziet Martien. "Ik houd niet van slecht nieuws", aldus Erica. Maxime: "Het is een treurige dag." Nou, wat een ellende! Wat is er aan de hand?

Eindbod

Martien en Erica waren al een tijdje bezig met een stuk bouwgrond in Noordwijk omdat ze niet meer in hun 'illegale' woonboerderij in Hengelo kunnen wonen. Hun eindbod, dat al vrij hoog zat, kreeg alsnog concurrentie! De buren van het object dat ze willen kopen hebben zich ook in de biedingsstrijd gegooid, zo blijkt. "Eigenlijk willen de buren nog 50.000 euro erbij doen..."

'Dat is gelul'

Erica gelooft niets van dat extra hoge bod. "Dat is gelul." Martien liet hun makelaar al fijntjes weten dat de Meilandjes daar absoluut niet in mee gaan. "De buren hebben hoger geboden", legt Erica uit. "We wisten ook helemaal niet dat die buren aan het bieden waren want je bent met één iemand aan het onderhandelen. Dus ik vind het heel vreemd."


Geen paniek!

Bij Erica slaat de wanhoop toe. "Waar moeten we nu heen dan?" Martien voelt die stress niet zo. "Het is ergens goed voor... hoe heet dat nou? ... Voorbestemd! Er zijn teleurstellingen in het leven en er zijn happyness'en in het leven." Amen! En die happyness'en kwamen uiteindelijk weer. Zo weten we al dat het de fam uiteindelijk lukte om een nieuw chateauwaardig onderkomen op de kop te tikken.

Chateau Meiland is elke maandag en donderdag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: