Martien Meiland

Reality-ster Martien Meiland kan zijn vrouw en dochter Erica en Maxime soms ook niet luchten of zien, maar die andere twee bekende vrouwen uit zijn leven, ex-Chateau Meiland-huishoudsters Caroline en Nadège, hoeven niet meer te rekenen op een tweede kans.

Article continues after the ad

Dat benadrukte Martien nog maar eens tegenover het Belgische Dag Allemaal. Caroline en Nadège verlieten allebei met bloedbonje het Franse kasteel van de fam, die eerste zelfs met slaande ruzie, maar nu de Meilandjes weer in Nederland zitten, zijn ze met hele andere dingen bezig. De dames spelen geen rol meer in hun leven en de bekendste familie van Nederland heeft nu zelfs besloten geen personeel meer te nemen.

Over en uit!

"Caroline komt er nooit meer in", zegt Martien stellig in het interview. "En ook Nadège heeft het verknald. Strijken en wassen doe ik voortaan zelf wel."  De "vreselijke ruzies", zoals de oud-kasteelheer ze benoemt, hebben diepe sporen nagelaten. "Zelfs toen we Caroline spontaan 10.000 euro bonus gaven, was ze niet tevreden. Ik ben blij dat iedereen nu weet hoe de vork in de steel zit. Dat er zelfs tot bloedens toe gevechten waren tussen de vrouwen. Er is met wijnglazen gegooid, ze hebben zelfs gevochten. Het komt niet meer goed."

Wat een gezeik

De Meilandjes probeerden Française Nadège nog te helpen voordat ze naar Nederland vertrokken. Een nieuwe huurwoning zoeken; daar hielp de fam bijvoorbeeld mee. Maar, zo onthult Martien nu, "dat was trekken aan een dood paard". "Ik denk dat zij ons helemaal als familie zag, maar zij was natuurlijk gewoon personeel." En personeel, dat vindt de familie maar gezeik, zo lijkt het. Martien heeft namelijk een ingrijpende beslissing genomen. "Voor ons geen personeel meer. Soppen, strijken en stofzuigen, dat doe ik nu liever allemaal zelf."