Martien Meiland

Het is heus niet altijd 'wijnen, wijnen, wijnen' en 'wat goééééd' in Chateau Meiland. Nee hoor, verre van. De aflevering van gisteren was behoorlijk emotioneel en bevatte een achtervolging die zo in een horrorfilm past.

Article continues after the ad

Laatst was het trouwens ook al raak met die misselijkmakende bilspleet en de verwarde vrouw die het terrein van de Meilandjes binnendrong. Dat binnendringen blijkt vaker te gebeuren...

Brutale fans

Een stel Belgische fans zat Martien en Maxime op de hielen toen zij hun terrein verkenden voor een geschikte fotolocatie voor Maxime's kledinglijn. Zet het Jaws-deuntje eronder en je hebt een horrorfilm. "Wat moeten die mensen hier?", zei een verbaasde Martien. Maxime - die achter het stuur zat - voelde zich behoorlijk opgejaagd. "Kijk hoe hard ze achter ons aanrijden. Ik ga steeds harder." Martien hoopt vooral dat de brutale fans in hun auto blijven zitten. "Als Bommel eraan komt, zijn ze hun leven niet zeker." Al met al is het natuurlijk een hele vervelende situatie. "Ik word hier heel naar van."

Nog meer heisa

Even later zagen we hoe nog meer fans het even op de bonnefooi probeerden, binnendringen bij het kasteel. Martien stond te werken in het bijhuisje en probeerde niet in het vizier van de fans te komen, die inmiddels al op de oprit stonden. "Wie komt daar nou weer? Wie ís dit? Wéér mensen die zomaar het pad opkomen... wat een gezeik weer! Die proberen hier dan gewoon binnen te komen", aldus een verbaasde Martien. "Koffie drinken, of wijnen. Kijk, het is zondag. We zijn gewoon aan het werk.


R.I.P.

Helaas ging de ellende nog even door in deze emotionele aflevering. De chat van het Chateau, Mevrouw Janssen, liet het leven. Het werd onverwacht ontroerend toen Erica onthulde dat ze de poes uit een asiel had gered. Ze had geen idee hoe oud Mevrouw Janssen is geworden, maar wist wel dat ze een goed leven had bij de fam. Eerst in Nederland en later met heel veel ruimte op het chateau-terrein in Frankrijk. We kregen ook nog te zien hoe ze haar begroef en er een heel eerbetoon van maakte. Aww... Kijkers lieten hun tranen ook de vrije loop.