The verdict is in! Disney's nieuwste live-action-film The Nutcracker And The Four Realms is uit en dit is wat critici ervan vinden.

2019 wordt het jaar van Disney: er komen heel veel live-action verfilmingen aan. Voordat het zover is komt in december nog Mary Poppins Returns en vanaf deze week knalt The Nutcracker And The Four Realms de bioscoop in. We nemen de reviews met je door!

Ondermaats

De algemene consensus neigt - sorry Disney-fans - nog net niet naar een volledige afbranding. Zo is The New York Times niet bepaald onder de indruk van het balletspektakel: de krant noemt 'em "Forgettable".
 


Snoeihard

Sommigen critici gaan echter nóg verder. The Only Critic zegt: "het lijkt alsof Disney stukjes uit Alice in Wonderland, A Wrinkle in Time en The Chronicles of Narnia pakte en ze recycelde voor een DVD-film die per ongeluk in de bioscoop belandde." Au!

Article continues after the ad

Rotten Tomatoes

Op review-platform Rotten Tomatoes bungelt The Nutcracker ergens onderaan met het gemiddelde cijfer van 4,7. De 17-jarige Mackenzie Foy komt er nog goed vanaf: haar rol als de jonge Clara, die op zoek gaat naar een cadeau van haar overleden moeder, wordt niet volledig afgebrand.

Saai

Maar verder is het nogal kommer en kwel. "Adembenemende kostuums en sets, maar overgeproduceerd, kil, gewoontjes en een oppervlakkig script", zo lezen we. Critici die wél positief zijn, zeggen dat je er niet te veel van moet verwachten en dat je prima met familie en kids naar The Nutcracker kan gaan. Oordeel dus vooral zelf!
 


Verhaal

The Nutcracker And The Four Realms is gebaseerd op het oude verhaal De Notenkraker en de Muizenkoning. Clara ontdekt in deze Disney-versie een magisch koninkrijk dat is gemaakt door haar overleden moeder. Hoofdrollen zijn verder voor Morgan Freeman en Keira Knightley.