Meghan Markle

Meghan Markle brengt vandaag naar buiten dat ze een miskraam heeft gehad. De vrouw van prins Harry doet dat in een speciaal opiniestuk in The New York Times en hoopt zo het taboe rond het verliezen van een kindje te doorbreken.

In juli kreeg ze een miskraam vlak na het verschonen van haar zoontje Archie. “Nadat ik zijn luier verschoonde, voelde ik een scherpe kramp. Ik viel op de grond met hem nog in mijn armen.” Ze probeerde Archie en haarzelf kalm te houden door een liedje te zingen: “Terwijl ik mijn eerste kindje vasthield, wist ik dat ik mijn tweede zou gaan verliezen.”

Opgenomen in ziekenhuis

De hertogin van Sussex werd opgenomen in het ziekenhuis. “Uren later lag ik in een ziekenhuisbed en hield ik mijn mans hand vast. Ik voelde zijn vochtige handen en zoende de buitenkant van zijn hand. Deze was nat van alle tranen.”

Article continues after the ad

 

Tien op honderd

“Het verliezen van een kind betekent het dragen van een bijna ondraaglijk verdriet, dat door velen wordt ervaren, maar waarover weinigen spreken.” Ze schrijft dat in een kamer met 100 vrouwen, tien tot twintig van hen een miskraam hebben gehad. “Ondanks deze gemeenschappelijke pijn, blijft het gesprek erover taboe.”

Meghan benadrukt in haar stuk dat het zeer belangrijk is om te vragen hoe het écht met iemand gaat. “Als ze echt naar onze antwoorden luisteren, dan wordt het rouwproces lichter. Voor ons allemaal. Als we samen onze pijn delen, kunnen we ook samen helen.”

Ze sluit haar opinieartikel af met “Zijn wij oké? We zullen dat weer zijn.” Op dit moment zijn Meghan en Harry bezig met documentaires voor Netflix en hun goede doelen-werk.