James Bond

Hatseflats! Amazon zorgt even voor een flinke klapper. Het bedrijf achter streamingdienst Amazon Prime Video kocht James Bond-studio MGM. En dat kan ook voor ons binge-beesten enorm goed uitpakken: waarschijnlijk komen er véél meer films en series naar Amazon Prime Video!

Article continues after the ad

Het nieuws werd vandaag bekendgemaakt (check THR voor de business-details). Amazon gooide een flinke zak geld op tafel. Het gaat om 8,45 miljard dollar, omgerekend zo'n 6,9 miljard euro. Godallemachtig, wát een geld. Het is in ieder geval een flinke slag in de streamingdienstoorlog! 

Amazon Prime Video wordt een stukje voller

MGM heeft inmiddels een vrij dikke catalogus met duizenden films en series. We noemen de James Bond-franchise, Fargo en The Handmaid's Tale. MGM produceerde ook titels als Gone with the Wind, 2001: A Space Odyssey, Rocky, The Silence of the Lambs en Ben-Hur. Dat en nog véél meer. Natuurlijk staan veel van deze titels - zoals The Handmaid's Tale - al uitgestald op andere streamingdiensten, maar we gaan ervan uit dat die op den duur allemaal op Amazon Prime Video komen te staan.

No Time To Die

Nu willen we natuurlijk meteen dat de nieuwe, al zo vaak uitgestelde Bond-film No Time To Die gewoon op Prime komt te staan, maar of het daadwerkelijk zover komt, weten we nu nog niet. Vooralsnog staat de film gepland voor een biosrelease op 30 september 2021. Maar je weet nu in elk geval al op welke streamingdienst je 'm kunt zien na die periode op het witte doek!


Nog kijktips nodig voor Prime? Dit zijn de 10 beste films die nu op Amazon Prime Video staan en hier vind je de allerbeste series van Amazon Prime Video.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.