Na zeven seizoenen zijn er gelukkig nog altijd voldoende kunstgrepen voorhanden om de fans geboeid te houden. Wat extra dodelijke slachtoffers én een cross-over met spin-off Fear The Walking Dead om maar iets te noemen.

Article continues after the ad

De echte The Walking Dead-fan zet inmiddels natuurlijk iedere dag braaf een kruisje op zijn homemade afstreepkalender, in hoopvolle afwachting van het naderende nieuwe seizoen. En de kans dat de voorpret afgestraft wordt, lijkt vooralsnog klein.

Olie op het vuur

De eerste beelden en trailers (1,2,3) doen in ieder geval weinig om hooggespannen verwachtingen te sussen en ook hoofdrolspeler Andrew Licoln gooit nu olie op het vuur. Licoln, agent Rick Grimes in de serie, waarschuwt fans namelijk dat het komende seizoen wel eens zou kunnen ontaarden in een bloedbad!

In een nieuwe video-opname belooft de acteur althans dat het nieuwe seizoen 'belangrijke doden' behelst. "Alleen om iedereen vast even te waarschuwen!", aldus Licoln, en daar laat hij het gelukkig bij.

Uitstapje

Welhaast tegelijkertijd komt het brein achter TWD met het aangename nieuws op de proppen dat fans ook kunnen rekenen op een cross-over. Of een karakter uit spin-off Fear the Walking Dead een uitstapje naar The Walking Dead maakt of andersom, is nog wel even afwachten.

"Er is een personage dat van de ene show, die ik niet zal noemen, naar de andere show, die ik niet zal noemen, zal gaan", aldus maker van beide series, Robert Kirkman, tijdens New York Comic-Con. "Dit is echt een gigantische gebeurtenis in de wereld van de wandelende dooien", voegt Kirkman daar ietwat overbodig aan toe. Onder fans is dit namelijk de wens bij uitstek sinds de spin-off in 2015 het levenslicht zag.

De eerste aflevering van The Walking Dead seizoen 8 zie je 23 oktober om 22:00 uur op FOX.