Het lijkt erop dat Hollywood een geheime agenda heeft om de stranden wat rustiger te krijgen. Na Jaws, The Meg en The Shallows verschijnt er nu ook een vervolg op 47 Meters Down!

Article continues after the ad

Haaienkooi

Vorig jaar verscheen 47 Meters Down in de bioscopen. In deze vermakelijke variant in het haaienhorrorgenre komen twee zussen vast te zitten in een haaienkooi op de bodem van de oceaan. Alsof de aanwezigheid van de haaien nog niet griezelig genoeg is, dreigen ze ook nog eens zonder zuurstof te komen zitten! 47 Meters Down was een enorme hit in de bioscopen. De film kostte slechts 5,5 miljoen dollar om te maken, maar leverde bijna 62 miljoen dollar op. Dat is slim boekhouden en dus kon een vervolg niet uitblijven. Daarvan verscheen gisteren de allereerste teaser!

Brazilië

In 47 Meters Down: The Next Chapter (de eerdere titel 48 Meters Down hebben ze blijkbaar laten varen) gaat een aantal duikers op expeditie in de onderwatergrotten van Brazilië. Uiteraard komen ze er al snel achter dat ze diep onder de oppervlakte niet de enigen zijn… Regisseur Johannes Roberts (The Strangers: Prey at Night) omschreef dit vervolg als ‘The Descent onder water’. Of 47 Meters Down: The Next Chapter echt zo goed is, zullen we volgend jaar zomer zien. Dan verschijnt dit vervolg op de haaienhit in de bioscopen!