Vervolg 47 Meters Down volgend jaar zomer in première

Het lijkt erop dat Hollywood een geheime agenda heeft om de stranden wat rustiger te krijgen. Na Jaws, The Meg en The Shallows verschijnt er nu ook een vervolg op 47 Meters Down!

Haaienkooi

Vorig jaar verscheen 47 Meters Down in de bioscopen. In deze vermakelijke variant in het haaienhorrorgenre komen twee zussen vast te zitten in een haaienkooi op de bodem van de oceaan. Alsof de aanwezigheid van de haaien nog niet griezelig genoeg is, dreigen ze ook nog eens zonder zuurstof te komen zitten! 47 Meters Down was een enorme hit in de bioscopen. De film kostte slechts 5,5 miljoen dollar om te maken, maar leverde bijna 62 miljoen dollar op. Dat is slim boekhouden en dus kon een vervolg niet uitblijven. Daarvan verscheen gisteren de allereerste teaser!

Brazilië

In 47 Meters Down: The Next Chapter (de eerdere titel 48 Meters Down hebben ze blijkbaar laten varen) gaat een aantal duikers op expeditie in de onderwatergrotten van Brazilië. Uiteraard komen ze er al snel achter dat ze diep onder de oppervlakte niet de enigen zijn… Regisseur Johannes Roberts (The Strangers: Prey at Night) omschreef dit vervolg als ‘The Descent onder water’. Of 47 Meters Down: The Next Chapter echt zo goed is, zullen we volgend jaar zomer zien. Dan verschijnt dit vervolg op de haaienhit in de bioscopen!

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.

Nee het is dus echt niet Art Rooijakkers geworden. De voormalige Wie is de Mol-presentator had er geen zin in, maar nu heeft RTL dan toch een opvolger gevonden voor Dennis Weening. Kaj Gorgels gaat in 2019 de zo onhandig weggebonjourde Weening opvolgen als presentator van Expeditie Robinson. De vlotte YouTuber die sinds een paar jaar ook op TV presenteert is geen onbekende van het programma, aangezien hij in 2017 al als kandidaat meedeed. Daarnaast presenteerde hij dit seizoenen ook al meerdere keren Eilandpraat.

Gorgels was voor het eerst als presentator te zien in het programma SOS: Mijn vakantie is een hel, wat hij in 2017 samen met John Williams deed. En hier word het misschien een beetje pijnlijk, want Albert Verlinde beweerde eerder deze week nog dat RTL twijfelde tussen uitgerekend Gorgels en Williams om naast presentatrice Nicolette Kluijver het nieuwe gezicht te worden van de razend populaire survivalshow.

 

“Een enorme eer, onwerkelijk”

“Deelnemen aan het programma waar ik sinds kind al fan van ben, was al onwerkelijk en ik had nooit kunnen dromen dat ik het programma ooit zou mogen presenteren”, aldus de 28-jarige presentator in een reactie op zijn Instagram. “Het is voor mij een enorme eer om Dennis Weening op te volgen, voor mij toch wel echt Mister Robinson. Ik ga er alles aan doen om dit zo waardig mogelijk te doen”.

Voor het zover is tourt Kaj de komende maanden eerst door Nederland met zijn eerste theatershow Effe Relativeren. Weten of hij bij jou in de buurt optreedt? De speeldata zie je hier.