We negeren mensen, houden ellelang wc’s bezet en laten de tranen openlijk vloeien. We zijn er niet leuker op geworden sinds we massaal Netflixen, maar gelukkig grijpt de streamdienst in.

Article continues after the ad

Dankzij al onze apparaten kunnen we tv kijken waar we maar willen. En dat doen we ook. In de bus, het vliegtuig, de kappersstoel; waar we ook zijn, we leven met onze favo-personages mee.

De streamdienst deed onderzoek naar dit nieuwe kijkgedrag en concludeerde dan ook dat er anno 2017 flink gejankt wordt in het openbaar. Eén op de vier (22 procent) geeft toe en public wel eens in snikken te zijn uitgebarsten. Wellicht dat daarom 12 procent de pivacy van een openbaar toilet opzoekt om zijn favo-show te kijken?

Verhoogd risico

Uit de rondvraag, die werd uitgevoerd onder 37.000 respondenten uit 22 landen, blijkt verder dat je sinds Netflix verhoogd risico loopt genegeerd te worden. Bijna een derde (29 procent) geeft namelijk toe ten faveure van een aflevering wel eens gedaan te hebben alsof ze iemand niet hoorde.

Als je je buiten de vertrouwde muren van je woning waagt aan series of vergelijkbaar moet je ook niet gek op staan te kijken als ineens iemand over je schouder meekijkt (44 procent) of ‘gewoon’ de headset van je hoofd trekt om erachter te komen wat je precies kijkt (35 procent).

Dat is overigens niet zonder risico; 11 procent is via het scherm van de ander wel eens op een spoiler gestuit. Oeps!

Gids!

Netflix laat het er in ieder geval niet bij zitten en verwerkt één en ander in een Netflix in Public Safety Guide. Zo heb je alle risico's en gelegenheids-onhebbelijkheden overzichtelijk in één kaart. Doe er vooral je voordeel mee. Je vindt hem hier.