Gisteravond ging het vijfde (en laatste) seizoen van Penoza van start. Niet minder dan een miljoen kijkers zagen de terugkeer van Monic Hendrickx als Carmen van Walraven.

Article continues after the ad

Massaal

Fans van de razend populaire Nederlandse misdaadserie keken er al maanden naar uit en gisteravond was het dan eindelijk het zover: een nieuw seizoen van Penoza. De aankondiging op Facebook werd massaal gedeeld en geliket: ‘Het is zover! Vanavond om 20.25 kijkt heel Nederland naar Penoza V’, luidde de boodschap. Dat was misschien wat overdreven, maar met ruim een miljoen kijkers was het een droomstart voor het nieuwe seizoen.

Bioscoopfilm

De seizoensopener was zelfs beter bekeken dan de laatste aflevering van de vierde reeks, die onder de miljoen kijkers bleef. Tot gisteravond was dat de best bekeken aflevering van de misdaadhit ooit. Penoza gaat over de huisvrouw Carmen van Walraven (gespeeld door Monic Hendrickx) die na het overlijden van haar man (Thomas Acda) gedwongen zijn rol overneemt in het criminele circuit. Naar verluidt stopt Penoza na dit seizoen, maar niet getreurd: er zijn plannen voor een bioscoopfilm van de misdaadserie!