Een sessie met medium Joke bij Dit is mijn toekomst liep helemaal uit de hand toen de vrouw aan de telefoon even niet wilde meewerken.

Article continues after the ad

Dit is mijn toekomst

In het RTL-programma Dit is mijn toekomst konden kijkers gisteren inbellen om te spreken met Joke, die zichzelf omschrijft als paragnost, medium, numeroloog en magnetiseur. "Mijn vader en moeder waren zeer begaafde paragnosten/mediums en hebben veel mensen mogen helpen, het zit in mijn bloed", schrijft ze op de website die gelieerd is aan het programma. Wist je nog niet dat helderziendheid erfelijk is, dan weet je het nu.

Joke helpt mensen door ze te laten communiceren met overleden geliefden. Dat beweert ze althans, en mensen voelen zich er blijkbaar door geholpen. Maar: je moet je wel aan Jokes spelregels houden! De beller die gisteren met haar overleden vader wilde spreken, deed dat niet, en dan krijg je met Joke te maken.

"Interesseert me geen reet"

Het ging mis toen Joke vroeg naar de voornaam van de bellers vader, met wie zij wilde spreken. Ze kreeg als antwoord echter dat de beller liever anoniem wilde blijven. "Ik moet een naam hebben, anders kan ik geen contact met de juiste overledene maken", zei Joke. De beller hield het vervolgens maar op Henk, maar Joke geloofde er niets van. "Niemand liegt tegen mij, want dan haal je me uit mijn concentratie en uit mijn balans. Ik beëindig het gesprek."

RTL-presentatrice Gaby van Nimwegen wist zich maar moeilijk een houding te geven, maar merkte al snel op dat de beller had opgehangen. "Interesseert me geen reet", beet Joke nog van zich af. Als klap op de vuurpijl bleek ook nog dat Joke de beller persoonlijk zei te kennen, en daarom wist dat ze aan het liegen was. Dat was dus toch geen bewijs van Jokes helderziendheid.