In de jaren zeventig was hij zo erg aan de drank en drugs dat het er niet op leek dat hij de jaren tachtig nog zou halen, maar toch is Rolling Stones-gitarist Keith Richards vandaag 75 geworden. Hierbij een paar prachtige tweets met geweldige quotes van en over dit rockorakel.

“Een of andere dokter zei dat ik nog maar zes maanden te leven had en ik ging naar zijn begrafenis”, aldus het medisch mirakel van de 20e eeuw.

 

Article continues after the ad

Bam!

Zoals gezegd blijft het een wonder dat Keith nog steeds rondspringt. Wellicht dat Magere Hein niet bij hem in de buurt durft te komen na het zien van dit filmpje, waarin op 0:51 te zien is wat de gitarist doet als iemand ongewenst te dichtbij komt. Bam, pak aan! Meteen neermaaien met zijn gitaar!

 

Meerdere Twitteraars merken op dat zelfs klimaatverandering waarschijnlijk geen grip heeft op Keith:

 

 

#KeithRichards was een trending topic op Twitter vandaag, wat bij menigeen een lichte hartverzakking veroorzaakte. Het zal toch niet? Ook Denzel Washington moest even schrikken:

 

 

Ouwe zuipschuit

Tot verbazing van iedereen maakte het voormalige drankorgel afgelopen week bekend dat hij gestopt was met drinken. Hij had er gewoon genoeg van. Dat was vroeger wel anders, getuige deze actiefoto:

NB: Stoppen met drinken houdt voor Keith alleen in dat hij gestopt is met sterke drank. Wijn en bier drinkt hij nog wel gewoon.

 

Watch out, it's the police!

Naar verluidt heeft de ouwe rocker een keer in paniek alle in de kleedkamer aanwezige drugs door de plee gespoeld toen er ineens aan de deur geklopt werd. "It's the police!" Het bleken echter alleen de zanger en drummer van The Police te zijn...

 

Zelfs Jack Sparrow siddert en beeft voor Captain Teague!

In de filmwereld kennen we deze rocklegende vooral als de vader van én de inspiratie voor Jack Sparrow. Johnny Depp maakte er immers nooit een geheim van dat zijn excentrieke piraat gebaseerd is op de snarenplukker van de Stones, die vervolgens zelf mee kwam doen-  eerst in At World's End en daarna ook nog even in On Stranger Tides. Ook al waren dit misschien niet de beste uit de reeks, het fragment waarin “Keef” ten tonele verschijnt als Captain Teague blijft genieten. Jack Sparrow’s pa is zo badass dat zelfs zijn onbevreesde zoon nog steeds bang voor hem is!

 

We riepen het al eerder en nu roepen we het weer: Na het overweldigende succes van Bohemian Rhapsody zijn rockbiopics hotter dan ooit, dus geef deze man zo snel mogelijk zijn eigen film! En een beetje snel graag, dan kan hij ‘m zelf nog zien.