Comics-legende Steve Ditko was 90 jaar oud

Steve Ditko, de mede-bedenker van Spider-Man en Doctor Strange, is op 90-jarige leeftijd overleden. De comics-legende werd op 29 juni dood aangetroffen in zijn appartement in New York, maar zijn dood werd pas een week later naar buiten gebracht.

The Amazing Spider-Man

Ditko ontwierp het kostuum van Spider-Man, met de kenmerkende roodblauwe kleuren, nadat bedenker Stan Lee niet tevreden was met de ontwerpen van zijn compagnon Jack Kirby. Nadat Spidey in 1962 zijn debuut maakte in de serie Amazing Fantasy kreeg hij het daaropvolgende jaar zijn eigen serie The Amazing Spider-Man, met Stan Lee als vaste schrijver en Steve Ditko als vaste tekenaar.

Na ruzie van Marvel naar DC

In 1963 bedacht Ditko ook Marvels huistovenaar Doctor Strange. Halverwege de jaren zestig kreeg de tekenaar echter ruzie met Stan Lee, waarna hij Marvel verruilde voor concurrent DC. In de tussentijd had hij een hele rits slechteriken bedacht die tot op de dag van vandaag gelden als de bekendste Spider-Man schurken. Rob Liefeld, zelf als bedenker van Deadpool en Cable ook geen kleine jongen in de wereld van comics, somt de lijst met door Ditko (mee)bedachte personages even op:

Hierbij enkele tweets ter nagedachtenis van schrijvers, tekenaars en filmmakers. Doctor Strange-regisseur Scott Derrickson plaatste een tekening van Ditko die we herkennen uit de finale van de film:

Filmmaker Edgar Wright noemt Ditko “meer dan invloedrijk”.

Voor gerenommeerd comics-artiest Jim Lee, onder meer bekend van de X-Men, staat Ditko op gelijke hoogte met Marvel-legende Jack Kirby:

Comics-artiest Alex Ross herdenkt de overleden tekenaar met een ingetogen Doctor Strange wiens astrale zelf het uitschreeuwt:

Schrijver Jason Aaron plaatste een bewegende Doctor Strange-tweet

Spider-Man en Doctor Strange zijn momenteel nog samen te zien in Avengers: Infinity War. Wie ter ere van Ditko nog eens Doctor Strange op Netflix wil kijken, die moet snel zijn: die Marvel-film is er namelijk vandaag voor het laatst te zien.

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.