Scarlett Johansson als Natasha Romanoff/Black Widow

Volgens het toonaangevende nieuwsplatform Variety ziet MCU-opperbaas Kevin Feige, sinds 2007 al mastermind achter het superheldenuniversum, het nog helemaal niet zitten om Black Widow op Disney+ te droppen. Hij zou blijven pleiten voor een bios-release!

Article continues after the ad

Vooralsnog staat Black Widow - waar we eigenlijk al best veel over weten - 'gewoon' gepland voor een bios-release op 7 mei 2021. Hoe het er tegen die tijd uitziet, covid-wise, blijft natuurlijk speculeren, maar het zal ons niet verbazen als 'ie gelijktijdig ook op Disney+ uitkomt (net als Mulan, tegen een extra prijsje) of gewoon weer wordt uitgesteld. Die eerste optie kan nu op tegenstand rekenen van maestro Kevin Feige, aldus Variety.

Wel of niet in de bios?

Het lijkt er dus op dat Feige echt wil dat we de prequel-film rondom Scarlett Johanssons superspion Natasha Romanoff gewoon in al zijn glorie op het witte gaan zien en (nog) niet vanuit onze thuis-biossen, zo zeggen insiders tegen Variety. Toch wil dat niet zeggen dat de grote Disney-bazen hem blindelings volgen. "Feige's opinion certainly carries considerable weight at Disney. But that doesn’t mean the powers that be can’t eventually convince Feige to change his mind - or overrule him completely."


Problemen door Hawkeye

Even los van dat: het is voor de MCU-geloofwaardigheid wél van belang dat Black Widow in ieder geval vóór Disney+ serie Hawkeye uitkomt. Hoezo? Nou, Natasha's vriendin Yelena Belova (Florence Pugh) - eveneens getraind in het Black Widow-program - maakt haar opwachting in de prequel en duikt daarna op in de Hawkeye-serie, die gepland staat voor eind 2021. Kijkers moeten haar dan natuurlijk al wél kennen. Dus... dat wordt nog spannend!