Star Wars is al meer dan eens op de hak genomen. Sterker nog, er is makkelijk een boekwerk te vullen met persiflages rondom de ruimtereeks. Ter ere van 4 mei, beter bekend als Star Wars Day, zetten wij de leukste op een rij.

Article continues after the ad

ROBOT CHICKEN: STAR WARS

Stop-motion-serie Robot Chicken staat bekend om zijn talloze verwijzingen naar de hedendaagse popcultuur. Star Wars mocht niet ontbreken. De sketches zijn inmiddels zo populair dat Robot Chicken een hele Star Wars-serie heeft gemaakt. De grappigste is zonder meer keizer Palpatine die een collect call van Darth Vader aanneemt. 

FAMILY GUY - LAUGH IT UP, FUZZBALL

Na het ongekende succes van hun eerste Star Wars-parodie, Blue Harvest, besloot Family Guy-producer Seth McFarlane een trilogie op poten te zetten. Het resultaat is een hilarische drieluik waarin de originele Star Wars-films te kakken worden gezet.

EPIC RAP BATTLES OF HISTORY: DARTH VADER VS. HITLER

Heb je je ooit afgevraagd hoe een rapbattle tussen Hitler en Darth Vader zou klinken? In 2010 gaven comedians Peter Shukoff en Lloyd Ahlquist deze vraag met een drie minuten durende video waarin Darth Vader de Führer lyrisch afdroogt. De battle kreeg twee maal een vervolg. Ook te zien op YouTube.

KYLO REN: UNDERCOVER BOSS

In The Force Awakens wordt duidelijk dat menig First Order-werknemer bang is voor de jengelende sith-lord Kylo Ren. Saturday Night Live maakte gretig gebruik van dit gegeven en nam een Undercover Boss-segment met ‘m op. Het resultaat net zo droog als hilarisch.

SPACE BALLS

Space Balls is een soort mengelmoes van allerlei scifi verwijzingen gegoten in een stompzinnig Star Wars-jasje. De film werd in 1987 gemend ontvangen, maar heeft inmiddels een heuse cult-following opgebouwd. Een verplicht nummer voor op ons lijstje.