Maxime Meiland

Maxime Meiland heeft een ongetwijfeld moeilijk en pijnlijk, maar óók onvermijdelijk besluit moeten nemen: haar kledinglijn Monciel loopt totaal niet en nu gooit ze de webwinkel op 'offline'. De boosdoener? "Al die kritiek heeft ertoe geleid dat ik verlies draaide."

Article continues after the ad

Maxime's bedrijf lag eigenlijk al vanaf de start onder vuur toen men erachter kwam dat veel ontwerpen rechtstreeks van AliExpress kwamen. Haar reactie? "Ik werk samen met een fabriek en die heeft zelf ook al een soort kledinglijn waar je dan uit kunt kiezen. Ik heb daar inderdaad wel wat items uit geselecteerd en die totaal aangepast, vooral wat betreft de maten." Het mocht niet baten: Monciel draait verlies. 

Over en uit?

Er waren eerder al tekenen dat de Meiland-dochter echt niet lekker ging, maar nu lijkt een faillissement echt aanstaande. 'Wat een gezeik!', horen we Martien haast zeggen. "Ik heb heel veel kritiek over me heen gekregen. Al die kritiek heeft ertoe geleid dat ik verlies draaide, om eerlijk te zijn, waardoor ik nu offline ben, want niemand wil verlies draaien", zo vertelde Maxime deze week in weekblad Weekend. "Dan is het verstandiger om te zeggen: ‘We stoppen nu’."

Toekomst van Monciel

"Ik wil misschien iets van een sample sale doen begin volgend jaar, maar nu nog niet", gaat Martiens dochter verder. Ze heeft de grote droom overigens nog niet helemaal opgegeven. "Ik wil er graag in de toekomst mee door, want het is wel mijn passie. Dan zal ik het beter aanpakken."

Monciels laatste berichtje, waarin Maxime bekendmaakte dat álle items in de uitverkoop gingen, beloofde al niet veel goeds:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

BIG SALE! Shop nu alle items met 50% korting!

Een bericht gedeeld door Monciel (@monciel.nl) op