Maxime Meiland en baby Vivé

'Wat een gezeik', horen we Martien Meiland al door zijn villa schreeuwen. Maxime Meiland verliest nog meer partnerships. Een Matrassenverkoper cancelde de samenwerking met de Meiland-dochter omdat ze geen afstand wilde nemen van de controversiële Islamkritische uitspraken van moeder Erica en nu trekken nog eens twee bedrijven de stekker uit hun social deals met Maxime.

Article continues after the ad

Maxime liet eerder al weten dat ze haar mening belangrijker vindt dan wat ze ermee verdient, dus ze zal er niet wakker om liggen, maar toch: ze hoeft niet meer te rekenen op deals met HelloFresh en Nivea, toch niet de minste spelers. Dat maakte Jan Dijkgraaf, schrijver van de Martien- én Erica-biografie, bekend in een woeste column. Hij hoorde het van Erica.

Meiland-cancels

"Zonder daarmee publicitair ‘goede sier’ te maken, hebben twee andere bedrijven, Nivea en Hello Fresh, de samenwerking met Maxime Meiland vorige week ook opgezegd", aldus Jan, die daarmee naar matrassenmerk Emma Sleeps sneert. Het bedrijf kwam namelijk met een openbare verklaring op Insta - HelloFresh en Nivea maakten hun boycot blijkbaar alleen aan Maxime zélf kenbaar.


Deze 'cancelronde' begon toen kaartenbedrijf Hallmark de stekker uit de Meiland-samenwerking trok. Bij Maxime staat de teller vooralsnog op drie verloren influencer-deals. 

Maxime en HelloFresh vorige maand, in betere tijden:


Ophef over Islam-uitspraken Erica Meiland

Even kwijt waar het ook al weer allemaal over ging? "Ik kan niet tegen een hoofddoek", liet Erica optekenen in de door Jan geschreven biografie 'De Motor achter De Meilandjes'. Ook een boerka trekt de Meiland-realityster totaal niet. "Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?" Erica gelooft niet dat moslimas er zelf voor kiezen om zich “helemaal te bedekken”. De oorsprong ligt volgens haar bij “de zwakte van de man”.

Ondertussen laat ook Erica's wel/niet ex Sander van Betten constant van zich horen via Twitter. Sander sprak HelloFresh gisteren zelf nog aan op de Maxime-samenwerking én gaat binnenkort weer 'een boekje opendoen' over zijn fittie met Erica...

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.