Maxime Meiland uit Chateau Meiland 2020

Maxime Meiland ging door een moeilijke periode toen ze ontdekte dat ze zwanger was van Claire. Nadat ze het de fam vertelde, waren zus Montana en vader Martien er namelijk erg op tegen. "Het was natuurlijk een hele shock."

Article continues after the ad

Dat vertelt Maxime in een interview met VIVA Mama. Ze deelde het zwangerschapnieuws op een feestje, toen de wijn er al lekker inzat. In eerste instantie reageerden de Meilandjes positief. "Een nieuw iemand in de familie leek hen best leuk." De volgende ochtend, toen iedereen begon te ontnuchteren, sloeg de sfeer om.

Martien en Maxime

Hoe reageerde Erica op de zwangerschap? "Mijn moeder heeft altijd gezegd dat ik moet doen wat goed voor mij voelt." Daar dachten Martien en Montana anders over. "Mijn vader en zus waren er erg op tegen. Ze vonden me te jong en dachten dat een baby mijn leven zou verpesten. Ik snap die reactie, het was natuurlijk een hele shock."

'Ik ging twijfelen'

Martien was zo ontdaan dat hij niet meer met zijn dochter praatte. "Papa heeft twee weken niet tegen me gepraat terwijl hij naast me woonde. Dat had zeker invloed. Ik ging twijfelen: misschien zie ik het te rooskleurig in. Aan de andere kant: ik woonde toen op mezelf en had een baan en een auto." Toen Maxime hoorde dat ze na een eventuele abortus een weekend lang onder begeleiding moest staan omdat ze heel erg zou kunnen bloeden, ging ze de procedure stoppen. "Toen kwam het besef: wat ben ik eigenlijk aan het doen? Waarom zou ik een kind weghalen? Dat voelde opeens zó slecht."

Maxime en Leroy

Sinds vorig jaar zit Maxime op een roze wolk. Ze heeft een relatie met cameraman Leroy en hij kan het enorm goed vinden met haar dochtertje Claire. "Ze zijn zo leuk samen. Leroy doet het heel goed, Claire is gek op hem. Ze zegt ook 'papa' steeds meer! Dus ja, ze klikken heel goed", zei Maxime op Insta. De twee gaan zelfs zo lekker, dat ze op zoek zijn naar een huis om in samen te wonen. Wat goéééd!