maxime meiland chateau meiland bedklossen

Maxime Meiland zet haar ouders Martien en Erica aan het werk. In Chateau Meiland blijkt echter dat hun gekibbel ook wel eens écht uit de hand kan lopen…“Gezeik. Ik ga naar huis."

Maxime moet bijna bevallen

Erica en Martien Meiland bieden aan om de bedklossen onder het bed van dochter Maxime te plaatsen. Zij moet (in Chateau Meiland in ieder geval…) bijna bevallen en krijgt dat zelf niet meer voor elkaar. Martien wil zich vol enthousiasme op de klus storten… totdat hij het grote bed van Maxime en Leroy ziet: “We zijn met te weinig capaciteit hiervoor.” Erica en Maxime zetten echter door en met zijn drieën weten ze uiteindelijk toch het bed van zijn plek te krijgen.

Martien is helemaal klaar met Erica

Voordat de klossen geplaatst kunnen worden, moet het hoofdbord losgeschroefd worden. De laatste van de schroeven blijkt doorgedraaid, zodat Martien hem niet loskrijgt. “Waarom doe je dat dan?”, vraagt Erica zich boos af. Ook Maxime is verongelijkt: “Waarom maak je nou mijn spullen kapot?” Moeder en dochter zijn in de veronderstelling dat er nóg een schroef vastzit, maar dat blijkt niet zo te zijn: “Die is er al uit”, schreeuwt Martien, terwijl hij boos weg beent. Hij is er oprecht helemaal klaar mee: “Gezeik. Ik ga naar huis. Dat irritante gedoe elke keer met [Erica].

Article continues after the ad

'Het zijn net tieners'

Maxime roept haar ouders vervolgens op het matje: “Ik vraag jullie om één klusje en het is gelijk weer bonje. (…) Hoe ze tegen elkaar bekvechten. Het zijn net tieners. Het is werkelijk geen doen.” Maxime kan er even later gelukkig ook wel om grinniken: “En dan zijn het ook nog volwaardige klussers, vinden ze zelf. Ik begrijp het niet hoor.

Inmiddels is Maxime natuurlijk al lang bevallen van dochtertje Vivé. Ook is de Chateau Meiland-ster samen met Leroy verhuisd naar deze fraaie villa. De reden voor de verhuizing schoot veel kijkers echter in het verkeerde keelgat

Chateau Meiland is iedere maandag en donderdag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.