Maxime Meiland in Chateau Meiland

Moet de drukke onderneemster Maxime Meiland een faillissement incasseren? Nou, nee. Ondanks sensationele berichtgeving van het nieuwsplatform DenD gaat Maxime's kledinglijn Monciel - zo lijkt het - gewoon door.

Article continues after the ad

'Is de kledinglijn van Maxime Meiland nu al failliet?', kopt de nieuwtjessite. Huh? Is er trouble in het Meiland-paradijs? Nee hoor, de suggestie 'nu al failliet?' lijkt nogal overtrokken. Even voor de duidelijkheid: de site baseert zich op onderstaand pop-up-schermpje dat bezoekers van Maxime's kledingwebshop Monciel.nl te zien krijgen.


Une catastrophe?

DenD ziet al een soort potentiële catastrophe aankomen. We horen Martien nog net niet 'wat een gezeik!' schreeuwen. "Het leek al niet goed te gaan met de zaken toen Maxime haar gehele collectie in de uitverkoop gooide. Normaliter is dit niet heel opvallend, maar omdat Maxime pas een maand live was met haar kledinglijn en alles de deur uitdeed voor de helft van de prijs schoten de wenkbrauwen omhoog", staat er op de site. "Het lijkt er nu op dat alle kritiek haar kledinglijn de das om heeft gedaan. Wie Maxime’s ‘creaties’ met eigen ogen wilt bekijken komt van een koude kermis thuis: haar webshop is offline en de items zijn niet meer verkrijgbaar." Maar... is dat wel echt zo?

Monciel gaat gewoon door

Nee hoor! Maxime's veelbesproken, al dan niet 'gestolen' kledinglijn is nog gewoon verkrijgbaar. We waanden ons even een keiharde onderzoeksjournalist en namen de proef op de som.  Een roze jurkje? Late we die even in het winkelwagentje knallen. Gelukt! Oké, nu door naar afrekenen en... dat lukt ook gewoon. Oftewel, resumé: Monciel is niet failliet en je kunt gewóón kleding bestellen bij Maxime!