Maxime en Montana Meiland in Petit Chateau

Meiland-moe? SBS6 in ieder geval nog lang niet. Na Martiens nieuwe programma First & Last beginnen nu ook Maxime en Montana een eigen show. De meiden gaan weer op z’n Meilands doe-het-zelven in Petit Chateau dat vanavond van start gaat.

In het nieuwe klusprogramma van SBS6 helpen Maxime en Montana jonge ouders bij het in elkaar flansen van een chateauwaardige babykamer. “We vullen elkaar enorm goed aan,” laat Montana weten aan het ANP. “Ik heb tot nu toe altijd gedacht dat baby’s met hun hoofd op een kussen slapen. Nou, dat bleek dus niet zo.

Praktische Maxime

Gelukkig kan Maxime beter haar weg vinden in de wereld van rompertjes en ledikanten. Zij is moeder van de kleine Claire en in verwachting van een tweede dochtertje. “Ik ben dus een stuk praktischer ingesteld dan mijn zus,” legt Maxime uit. “Toen ik een aantal jaar geleden in verwachting was van Claire had ik een heel klein huisje. Zij sliep op de overloop, dus ik ben heel handig geworden met kleine ruimtes.

Article continues after the ad

Presteren

Maxime vertelt dat het weer ouderwets ‘hysterisch’ wordt, maar we hadden natuurlijk niet anders verwacht van de Meiland-zusjes. Toch moeten ze nu wel echt hun best doen. “Soms zijn we handig, maar vervolgens timmer je samen een kastje scheef in elkaar. Wanneer zo’n ding voor jezelf is denk je vrij snel: ‘laat maar, prima zo’, maar nu is het voor iemand anders. Je moet dus echt presteren.

Eindresultaat

De weg naar de voltooide babykamer is niet altijd even makkelijk en dat maakt voor hilarische momenten. Toch zorgt het eindresultaat altijd voor tevredenheid. “Mensen zijn altijd enorm opgelucht wanneer ze het eindresultaat zien. Het is een gigantische ontlading,” laat Maxime weten.

Timmer- en behangwerk

Één gezin uit de serie is de Meiland-zusjes het meeste bijgebleven. “Er is een stel waarvan de vrouw borstkanker had. De kans dat ze ooit nog kinderen zou krijgen, was drie procent. En toen was ze opeens in verwachting van een tweeling,” vertelt Montana. “Dat we die mensen ook maar een klein beetje mochten helpen… Dat is al dat timmer- en behangwerk echt meer dan waard.

Petit Chateau is vanaf donderdag 6 mei wekelijks om 20:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.