Maxime en Montana

Maxime en Montana Meiland staken vandaag weer de handen uit de mouwen in Petit Chateau. De dames moesten aan de slag voor het prille gezinnetje van Andrea, Dennis en hun 3-jarige dochtertje Fenna. En dat ging ze fantastisch af! 

Article continues after the ad

Voor het prille gezinnetje kwam de hulp als geroepen! 

Heftige tijden 

Er lijkt op het eerste gezicht geen vuiltje aan de lucht bij Andrea en Dennis, maar achter de stoere façade gaat een heftig verhaal schuil.. Vlak na de geboorte had de kleine Fenna een bloedtransfusie nodig en hing haar leven aan een zijden draadje. "Hierdoor heeft ze hersenbeschadiging opgelopen, waardoor ze nu dik een jaar achterloopt met haar motoriek, lopen en praten", vertelt de hoogzwangere Andrea openhartig. En dat is niet het enige heftige waar dit prille gezinnetje mee moet dealen.

Uitgezaaide alvleesklierkanker

Lange tijd konden ze rekenen op de steun van haar ouders, maar daar kwam recent onverwachts een einde aan. De vader van Andrea is namelijk ongeneeslijk ziek. "Het is een kwestie van tijd. We hopen dat hij de kleine jongen nog kan ontmoeten, maar dat weten we niet." Hoog tijd dus voor Maxime en Montana om aan de slag te gaan om die babykamer op orde te krijgen. 

Foutje, bedankt

De zussen besluiten niet alleen de babykamer te stylen in het thema 'kinderboerderij', maar ook Fenna's kamer te veranderen in een mierzoet poppenhuis. Ze verven erop los, maar dat gaat niet helemaal goed. "Kut!" reageert Maxime verbaasd. "Ik ben zo in trans van net, het moet natuurlijk onder." Dat snapt Montana ook. "Ja, de wei is meestal niet in de lucht..." 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door SBS6 (@sbs6nl)

 

Onder de indruk

Gelukkig voor Andrea en Dennis komt het ondanks dit 'foutje' helemaal goed. Zelfs Martien is onder de indruk. "Wat mooooooi! Meid, wat schattig", reageert hij lekker uitbundig. "Wat leuk, joh." En daar denken de inwoners gelukkig ook zo over. "Wauw, wat leuk! Ik had dit niet verwacht." Als ze erachter komen dat er zelfs een stoel gemaakt is van de broek waarmee haar vader de kamer heeft geschilderd, zijn de tranen niet meer te stoppen.

Kijkers twijfelen...

Hoe goed de verbouwingen ook weer zijn gelukt, de kijkers raken maar niet overtuigd van deze nieuwe show. Ze lijken net als Angela de Jong niet te geloven dat de zusjes hier alleen verantwoordelijk voor zijn. "Wanneer komt het klusteam eens in beeld?", aldus een Twitteraar.

Lees hieronder enkele reacties.

 

Petit Chateau is elke donderdag te zien op SBS6, rond de klok van 20:30 uur. Petit Chateau kijk je terug via Kijk.nl.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.