MAX komt met een show over modelspoorbanen!

Heel Holland Bakt maakte ‘slow tv’ populair op de Nederlandse buis. Trage, gezellige programma’s waarin kandidaten elkaar proberen af te troeven in huiselijke taferelen. Bakken, LEGO bouwen, schilderen: er kwamen al heel wat varianten voorbij. Binnenkort komt MAX met De Grote Kleine Treinen Competitie: een wedstrijd over modelspoorbanen!

Na het succes van Heel Holland Bakt en LEGO Masters wordt er hard gezicht naar nieuwe hobby’s die het goed doen op televisie. RTL kondigde deze week een show aan waarin kerstdorpjes gebouwd worden en MAX probeert het met modelspoorbanen. De show is gebaseerd op The Great Model Railway Challenge, van het Britse Channel 5.

In de show moeten teams verschillende opdrachten vervullen, en treinbanen maken over een bepaald thema. De figuurtjes en gebouwen moeten geschilderd worden, de bedrading moet kloppen én het tafereel moet er geweldig uit komen te zien!

Article continues after the ad

De Grote Kleine Treinen Competitie bij MAX

Het bouwen van treinbanen is een populaire hobby, ook onder de sterren! Rocker Rod Stewart heeft een geweldige treinbaan van ongeveer 30 meter in zijn huis staan.

MAX is nog op zoek naar zes modelbouwteams om mee te doen aan de show, die dit najaar wordt opgenomen. De Grote Kleine Treinen Competitie is in de loop van 2021 te zien bij MAX. Wie de show gaat presenteren is nog niet bekend. We hopen dat de zalvende André van Duin weer aanwezig is.