MAX helpt je om het deze feestdagen thuis nóg gezelliger te maken! De omroep komt in december namelijk met het tv-spektakel: Scrooge Live.

A Christmas Carol over Ebenezer Scrooge

In Scrooge Live wordt het welbekende kerstverhaal van Ebenezer Scrooge uit A Christmas Carol van Charles Dickens verteld. Dat gebeurt met behulp van enkele bekende zangers en acteurs. Zij zullen verschillende kerstnummers en internationale hits ten gehore brengen, uiteraard voorzien van nieuwe arrangementen.

Article continues after the ad

Aandacht voor kinderarmoede in Nederland

We zijn benieuwd naar de invulling van Scrooge Live! Helaas weten we nog niet welke zangers en acteurs hun opwachting maken. Wel is duidelijk dat Scrooge Live wordt uitgezonden vanuit Dordrecht en dat Omroep MAX met het tv-programma aandacht wil vragen voor kinderarmoede in Nederland. Met hulp van de kijker, hoopt Nationaal Fonds Kinderhulp zoveel mogelijk kinderen in armoede een warme start te geven in het nieuwe jaar. 

Scrooge Live versus The Passion

Doet Scrooge Live jou ook zo denken aan de opzet van The Passion? Daarin wordt het verhaal van Jezus verteld door zangers en acteurs. Afgelopen juni maakte de EO bekend dat de omroep stopte met The Passion. Gelukkig besloot KRO-NCRV in het gat te springen! The Passion moest afgelopen editie trouwens sowieso al in aangepaste vorm plaatsvinden. Kijkers hadden daar echter helemaal geen problemen mee!

Scrooge Live is op 20 december live te zien op NPO 1.