Maurice Wijnen

Maurice Wijnen, showbizz-expert en Creative Director bij tv-producent MediaLane, is even klaar met het fenomeen Angela de Jong. Hij vindt dat ze 't met haar beruchte tv-columns af en toe best bij het rechte eind heeft, maar die tv-optredens? Die schieten in het verkeerde keelgat bij Maurice.

Article continues after the ad

Maurice zat afgelopen donderdag naar Op1 te kijken. Daar vroeg presentatrice Welmoed Sijtsma aan Angela wanneer ze nu eigenlijk wél tevreden is. Het open deur-antwoord vind je hier. Dit tv-optreden van Angela werkte op Maurice's zenuwen. Hij besloot om zijn ergernis van zich af te schrijven in een felle nachtelijke tweet!

'Zelfingenomen en pedant'

"Het is zo dat Angela de Jong af en toe best de waarheid schrijft", begint Maurice nog netjes. Dan gaat de beerput opeens open! "Maar ze verpest het met haar totaal zelfingenomen, pedante TV optredens. Prima dat ze kritisch is maar heeft ze ooit zelf op een leeg vel papier iets waarlijk origineels bedacht? Beste stuurlui..."

Angela de Jong in Op1

Fred van Leer

Stylist en Drag Race Holland-presentator Fred van Leer gaat heel lekker op Maurice's tweet. "Amen", schrijft hij. Angela noemde Fred ooit een 'uitgekauwd type' en dat kon hij helemaal niet uitstaan. "Heeft er vandaag al iemand tegen je gezegd dat je een leuk meisje bent, Angela? Nee, want dat ben je ook niet", sloeg hij terug.