Fotograaf
BNNVARA/Floris van Bergen
Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps in Chansons!

Matthijs van Nieuwkerk en Rob ‘Snollebollekes’ Kemps starten binnenkort hun nieuwe programma Chansons!, over het Franse levenslied. Helaas is er wel enige ‘trouble in paradise’ nu Kemps’ quiz The Wheel meer kijkers trekt dan Matthijs Gaat Door!

Rob Kemps maakte dit weekend zijn debuut met de nieuwe quiz The Wheel. Kijkers waren enorm te spreken over zijn enthousiaste presentatie, terwijl Bert van Leeuwen een kandidaat de grond in trapte.

Matthijs Gaat Door verblijdde kijkers met een muzikaal protest, waarin een groep zangers duidelijk maakte dat ze dolgraag weer op willen treden. Het scheelde weinig, maar The Wheel trok nét wat meer kijkers. In de Thalys liet Matthijs even weten wat hij daarvan vond!

Article continues after the ad

“Kijkcijfers even doorgenomen!”, grapte Kemps op Instagram. BN’ers als Britt Dekker en William Rutten kwamen niet meer bij door de komische ‘strijd’ in de trein naar Parijs.

Chansons!

In Chansons! trekken Matthijs en Rob met elkaar op in Parijs: dé stad van de beroemde chanson. Ze duiken in het verleden van grootheden als Édith Piaf, Serge Gainsbourg en Charles Aznavour en bezoeken bekende plekken uit de Franse muziekgeschiedenis.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Je ziet Chansons! vanaf vrijdag 17 september op NPO1, vanaf 21:30 uur.