Matthijs van Nieuwkerk in Baantjer

Ruim 1,2 miljoen mensen keken gisteren naar Linda's Wintermaand op SBS6, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. En die mensen zagen dat Matthijs van Nieuwkerk - ook tot zijn eigen verbazing - vroeger best goed kon acteren! En ook nog eens in Nederlands erfgoed Baantjer.

Article continues after the ad

Linda interviewde D66-lijsttrekker Sigrid Kaag en dus ook Matthijs 'Peter Pan' van Nieuwkerk. Wat veel mensen misschien niet weten, is dat Matthijs een heuse IMDB-credit op zijn naam heeft staan! Hij speelde best wel een prominente rol in een Baantjer-aflevering uit 2005. "Je deed het verdomme goed!", aldus Linda, die vervolgens het fragment liet zien.

Matthijs van Nieuwkerk in Baantjer

De DWDD-host, die op oudejaarsdag terugkeert met zijn fonkelnieuwe programma, plakte er later nog een acteerklusje aan vast. Zo zagen we 'm laatst in het Sinterklaasjournaal. De Baantjer-beelden waren nieuw voor Matthijs. "Ik heb het nooit teruggezien." Toen Linda de bewuste aflevering voorbij liet komen, zei ze verbaasd: "Dit is toch hartstikke goed?" En hoe kijkt hij er eigenlijk zelf op terug? "Nou, ik moet je eerlijk zeggen... dit is niet zo beroerd!"

De beelden!

Ja, je bent. nu natuurlijk superbenieuwd naar Matthijs Hillywood-avontuur. Je ziet zijn stukjes u8it die Baantjer-aflevering hieronder. De presentator speelde overigens géén lijk. Hij bleef dicht bij zijn roots door een journalist te spelen. Hij was bezig met een stuk dat indirect te maken had met één van de hoofdverdachten. De Cock en Vledder voelden 'Johan Vermeer' - zo heet zijn personage - flink aan de tand en uiteindelijk moesten ze 'm ook nog redden van de dader, die Matthijs onder schot hield. Hij speelt het allemaal vrij overtuigend en het is helemaal niet cringy of iets dergelijks, dus... kom (alsnog) maar door met zo'n Gouden Kalf!


Linda's Wintermaand is de komende twee zondagen nog te zien op SBS6, om 20:00 uur.