Matthijs van Nieuwkerk, Sinterklaasjournaal

Matthijs van Nieuwkerk is blijkbaar een wel hele andere weg ingeslagen. Vergeet even de bekende desk van De Wereld Draait Door of zijn vaste columns, want onze Matthijs is gewoon omgetoverd tot ware burgervader van (de fictieve gemeente) Zwalk.

Article continues after the ad

Althans zo zagen we hem vanavond in het Sinterklaasjournaal

De nodige problemen

De Sint-intocht loopt eigenlijk nooit vlekkeloos: dan raken er onderweg cadeautjes kwijt, komt Sint ineens met de stoomtrein in plaats van met de boot en ook zijn paard moest er vorig jaar aan geloven. Dit keer is het weer raak, want er blijkt een probleem met het plaatsje waar de Sint en zijn pieten straks moeten aanmeren. Oh nee toch?!

Zoektocht naar kolen

De burgemeester van 'de nieuwe gemeente' Zwalk heeft de goedheiligman dit jaar uitgenodigd om zijn grootse entree te maken, maar blijkbaar is deze gemeente zo nieuw, dat hij nog niet eens op de landkaart staat. De Hoofdpiet is nu al radeloos. "Houd op met zoeken, we komen er toch niet uit. Ik heb vier zakken kolen nodig, voor elke avond een, maar ik heb er nog maar drie. Ik ben er een kwijt, we komen nooit aan!" En zonder kolen is het natuurlijk nog de vraag of ze überhaupt het plaatsje wel bereiken.

Geen coronavirus aan boord

In de bovenstaande aflevering werd - gelukkig voor alle arme kijkbuiskinderen die nu al in spanning zitten - niet gepraat over het coronavirus. Wel werd er hier en daar verwezen naar de maatregelen. Zo bleef de Sint toch maar op 1,5 meter afstand en kreeg Piet de Smeerpoets een standje omdat hij zijn handen niet had gewassen. Of het daarbij blijft, is natuurlijk nog even af te wachten. Er moet namelijk nog wel een verklaring komen waarom er dit jaar geen kindjes bij de intocht zijn

Reacties

De (volwassen) kijkers genoten in ieder geval van het nieuwe seizoen en de rol van Matthijs. Ook werd er hier en daar al gespeculeerd waar de voormalig DWDD-presentator nu precies stond: Spakenburg of Elburg? Lees hieronder de reacties.