Matthijs van Nieuwkerk in Matthijs Gaat Door

Vanavond keert Matthijs van Nieuwkerk na een lange afwezigheid terug met zijn gloednieuwe zaterdagavondshow Matthijs Gaat Door. En de talkshowkoning heeft er ongelooflijk veel zin in! Maar dat is niet altijd zo geweest...

Pandemie

Matthijs van Nieuwkerk vertelde gisteravond in een interview bij Op1 dat hij Matthijs Draait Door heeft ontwikkeld toen corona nog geen rol speelde. De voormalig presentator van DWDD wilde dan ook een grote studio, met daarin 400 tot 500 mensen en een veelkoppig orkest. Maar de pandemie zette een dikke, vette streep door zijn ambities. Sterker nog, hij was bijna van plan om het bijltje erbij neer te gooien!
 


‘In de piepzak’

Die hele grote studio is een heel groot leeg gat”, vertelt Matthijs van Nieuwkerk toen hij hoorde dat zijn plannen in de prullenbak konden. “Toen hebben we op een ochtend vergaderd en… Ik zag het eigenlijk niet meer zitten. Als maker. (…) Ik zat best wel even in de piepzak”, onthulde hij in het praatprogramma van Paul de Leeuw en Astrid Joosten.

Article continues after the ad

 


Steigers

Gelukkig kreeg Matthijs van Nieuwkerk toch weer inspiratie voor de invulling van zijn nieuwe show. “Ik denk: dan bouwen we een steiger. Dat programma staat letterlijk in de steigers.” En zo was het decor voor Matthijs Gaat Door geboren.

Helemaal hersteld

Helaas bleef het virus Matthijs en zijn programma achtervolgen. Begin deze maand werd hij positief getest op Covid-19, waardoor Matthijs Gaat Door twee weken geen doorgang kon vinden. Gelukkig is de talkshowkoning inmiddels weer helemaal hersteld: de zaterdagavondshow is vanavond om 21.40 uur te zien op NPO 1!