De Wereld Draait Door is vanaf 2018 nog maar zes maanden per jaar te zien. Dit zegt presentator Matthijs van Nieuwkerk in de Volkskrant.

Article continues after the ad

'Glanzend en sterk'

Komend seizoen eindigt half april en zal pas laat in het najaar weer beginnen. Het verzoek om de talkshow in te korten komt van de presentator zelf. "In de eerste plaats om het programma glanzend en sterk te houden, maar ook voor mijzelf", aldus Van Nieuwkerk.

'Mateloze slokop'

Ondanks dat hij DWDD een 'mateloze slokop’ noemt, geeft de presentator aan nog lang niet klaar te zijn met de talkshow. Robert Kievit, mediadirecteur van BNN-VARA, begrijpt Van Nieuwkerk wel: “Het dagelijks presenteren van De Wereld Draait Door is topsport en dat is intensief.”

Vrijheid = blijheid

Wat Van Nieuwkerk gaat doen met zijn teruggekregen vrijheid? “Ik wil meer tijd hebben om af en toe andere programma's te maken, presenteren of bedenken”, aldus de presentator. Wat hij voor ons in petto heeft is nog niet bekend. Gisteravond was-ie, naast Art Rooijakkers en Andrew Makkinga, te zien in de documentaire Elvis Lives.