Matthijs van Nieuwkerk in het Ketelhuis
Source
Beeld: BrunoPress

Matthijs van Nieuwkerk is sinds kort werkzaam als columnist bij De Volkskrant. Dat vertelde de voormalig presentator van DWDD gisteravond bij RTL Boulevard. Sinds drie weken bespreek ik op zaterdag een boek in De Volkskrant. Daar werd ik voor gevraagd en daar had ik eigenlijk nooit tijd voor. Het bevalt me goed”, aldus Matthijs.

Geen Angela de Jong

In tegenstelling tot Angela de Jong schrijft Matthijs van Nieuwkerk geen vileine stukjes over Linda de Mol, Johan Derksen of andere televisietypes. Zo schrijft hij in zijn laatste column over schrijver Grayson Perry. Dat kan de reden zijn dat de opvallende carrièremove grotendeels onopgemerkt is gebleven. Matthijs mikt niet op het grote publiek zoals bij DWDD en waarom zou je boeken lezen als je ook kunt lezen over wat er nu écht gebeurde tussen André en Monique op Curaçao?

Talkshowkoning

Matthijs van Nieuwkerk heeft in ieder geval wat om handen tot volgend jaar zijn nieuwe programma van start gaat. Het nog naamloze programma belooft een satirische talkshow te worden op de zaterdagavond. Het publiek is de voormalige talkshowkoning in ieder geval nog niet vergeten. Zijn optreden bij Jinek van afgelopen vrijdag maakte veel los bij de kijkers!

Article continues after the ad