Niet alleen Twitterend Nederland, ook Matthijs van Nieuwkerk zelf heeft gisteren bovengemiddeld veel plezier gehad van zijn kapsel. "Wat kwamen er goede grappen voorbij."

Article continues after the ad

Voor wie het gemist heeft (waarschijnlijk niemand): Matthijs van Nieuwkerk heeft nieuw haar. Matthijs van Nieuwkerk heeft zelfs zó nieuw haar dat Twitterend Nederland er maar niet uitgesproken over raakte. In de link hier direct onder kun je enkele humoristische doch genadeloze reacties teruglezen, maar wie denkt dat de DWDD-coryfee nu met een gekrenkt zieltje rondloopt heeft het mis.

Statement

De presentator heeft in een heuse verklaring aan het Algemeen Dagblad namelijk laten weten dat hij met aanzwellend vermaak kennis heeft genomen van alle opmerkingen. "En wat een schitterend uitzicht was dat gisteravond over de vrolijke twitterzee," stelt Van Nieuwkerk onder meer in het statement. "En wat kwamen er een goede grappen voorbij. Een hilarisch stormpje."

Géén verf

Voor degenen die het zich toch een beetje afvroegen (waarschijnlijk iedereen): nee, de presentator heeft niet bij de kapper een nieuw kleurstaaltje getrokken. Hij dankt zijn gouden lokken enkel en alleen aan een geslaagde vakantie. "Morgen is de opwinding weer voorbij en mijn haar weer iets grauwer, want zo'n Italiaans zomer-souvenir van zon en zee verschiet helaas snel van kleur weet ik uit ervaring. In oktober is het weer zo grauw als een stoeptegel."

"Ik zou deze pret natuurlijk met een kleurspoeling kunnen verlengen," vervolgt het interim-blondje. En dat zou dan, zo benadrukt hij, de eerste keer zijn. "Ik acht de kans daarop niet zo bijster groot. Maar goed, zeg nooit nooit, ik heb nog twee blonde weken om daarover na te denken."

Kort pittig kapsel

Kim Querfurth, moderedactrice van De Telegraaf, lijkt intussen preciezer te weten welke kant het opgaat met het haar van Matthijs. "Let op mijn woorden", stelt Querfurth desgevraagd in de krant waar ze voor werkt. "Hij gaat over een poosje voor grijs en dan extreem kort geknipt en ja, dan gaat ook iedereen weer zeuren natuurlijk."

Voetbal Inside

Ook bij Voetbal Inside werd de nieuwe coupe van Matthijs even aangestipt.