Matthijs van Nieuwkerk

 

Muziek is voor sommige mensen extreem persoonlijk. Voor Matthijs van Nieuwkerk is het zó persoonlijk, dat aan het graf van Charles Aznavour staan een enorm hevige emotie oproept. We hebben het in die honderden jaren De Wereld Draait Door eigenlijk nooit gezien, maar nu wel: Matthijs van Nieuwkerk die huilt.

Goed dat de goedverdienende presentator heeft toegegeven. Hij wilde het fragment eigenlijk uit zijn nieuwe serie laten knippen, maar besloot dat dit enorm persoonlijke moment toch op nationale televisie mag worden uitgezonden. Gelukkig, want het is ontluikend om hem zo gevoelig te zien.

Article continues after the ad

Chansons!

Rob ‘De Slimste Mens’ Kemps en Matthijs van Nieuwkerk schoven aan bij de talkshow van Eva Jinek om te praten over hun nieuwe televisieprogramma dat geheel draait om Franse chansons. In Chansons! komt dat stuk waarin Matthijs en Rob bij het graf van de zanger staan voorbij, maar Jinek besloot het er ook uit te pikken.

Geëmotioneerde Matthijs van Nieuwkerk

Of Matthijs daar nou zo blij mee is, dat is moeilijk te lezen: de presentator lijkt ook in de studio van Jinek duidelijk aangeslagen door dat moment. Waarom hij zo emotioneel wordt van de zanger? Dat is omdat hij zoveel houdt van de melodieën, de stem, het gevoel, maar bovenal: het doet hem denken aan zijn overleden moeder en zijn ouderlijk huis.

Een traan bij Jinek

Het lijkt erop dat de Matthijs Gaat Door-presentator zijn tranen bijna niet kan tegenhouden bij Jinek: het grijpt hem zo aan. Hoe vreemd dat ook mag klinken, het maakt het nog interessanter om het NPO1-programma Chansons! straks inderdaad aan te slingeren. Als Franse chansons dat in mensen los kunnen maken, dan moeten ze wel heel bijzonder zijn.

Chansons! is vanaf vrijdag 17 september op NPO1 te zien, vanaf 21:30 uur.