Matthijs van Nieuwkerk DWDD

Matthijs van Nieuwkerk stopte onlangs na 15 jaar trouwe dienst als presentator van De Wereld Draait Door (DWDD). En dat mag volgens de jury van de Zilveren Nipkowschijf niet onopgemerkt blijven! Ze overhandigen Matthijs daarom de Ere-Zilveren Nipkowschijf.

"Een perfect afgerond vijftiende seizoen"

De jury van de Zilveren Nipkowschijf maakte zojuist bekend dat de Ere-Zilveren Nipkowschijf dit jaar overhandigd wordt aan presentator Matthijs van Nieuwkerk. De ereschijf is specifiek bedoeld voor mensen die zich buitengewoon voor de tv hebben ingezet en een indrukwekkende carrière achter de rug hebben, zoals eerder André van Duin en Jeroen Pauw. Dat Matthijs dit jaar de grote winnaar is, heeft natuurlijk alles te maken met zijn vertrek bij De Wereld Draait Door: "Voor deze ereprijs is 2020 hét uitgelezen jaar, vanwege een perfect afgerond vijftiende seizoen van DWDD", aldus de jury (via RTL Nieuws).

"Matthijs zijn ambitie was de grote motor"

De jury van de de Zilveren Nipkowschijf meent verder dat De Wereld Draait Door ondenkbaar was geweest zonder Matthijs. Ze roemen in het bijzonder zijn ambitie “om uit elke uitzenddag het maximale te halen, zijn journalistieke instinct, het vermogen om in een moordend tempo te presenteren en zijn verlangen om te bewonderen. Zijn ambitie was de grote motor van het programma." Amen! We hopen daarom van harte dat Matthijs inderdaad die satirische show op de zaterdagavond mag gaan presenteren!

Article continues after the ad