TV-interview koningin Máxima door Matthijs van Nieuwkerk

Aanstaande maandag viert koningin Máxima haar vijftigste verjaardag. Voor deze speciale gelegenheid wordt ze geïnterviewd door talkshowkoning Matthijs van Nieuwkerk.

Dat maakte de NOS vandaag bekend. Het bijzondere gesprek is al opgenomen. De oud-DWDD-presentator sprak afgelopen vrijdag met de koningin in haar werkkamer op Paleis Huis ten Bosch. Dat interview wordt maandag 17 mei, op haar verjaardag, uitgezonden om 20:30 uur op NPO1.

Dionne Stax

Naast het interview verzorgt Dionne Stax ook een docuserie over de koningin, maar dit programma valt iets minder goed in de smaak. De kijkers ergerden zich namelijk groen en geel aan de uitspraak van Dionne.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dionne Stax (@dionne_stax)

Geen groot feest

Wat Máxima verder gaat doen op haar verjaardag is nog niet duidelijk. Ze wacht het weer af, maar een groot feest wordt het sowieso niet. “We zullen wachten tot betere tijden,” vertelde Máxima aan website De Keukenhof. “Je wilt het met zoveel mogelijk vrienden en familie vieren, maar dat kan natuurlijk niet.

Koningshuis

Het is niet de eerste keer dat leden van het koningshuis een interview houden rondom belangrijke mijlpalen. Zo ging koning Willem-Alexander in gesprek met theatermaker Wilfried de Jong toen hij Abraham zag. Ook werd het koninklijk paar geïnterviewd door presentatoren Rick Nieman en Mariëlle Tweebeeke tijdens de troonwisseling.

Het interview met Máxima is maandag 17 mei om 20:30 uur te zien op NPO1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.