Matthijs van Nieuwkerk, openhartig

Matthijs van Nieuwkerk heeft zijn eerste Vlaamse tv-klus te pakken. Dat de DWDD-presentator gek is op muziek wisten we al, geen wonder dan ook dat hij Popquiz gaat hosten!

In de Vlaamse show nemen vier muziekliefhebbers in tweetallen het tegen elkaar op. De beste teams schoppen het tot in de finale, om daar te strijden voor een mooie prijs.

Muziek en lekker quizzen

“Ik droom al lang van een avontuur hier”, zegt Matthijs tegen Het Laatste Nieuws. “Wie mij de laatste jaren een beetje gevolgd heeft – en misschien zelfs toevallig mijn laatste programma Matthijs gaat door heeft gezien - weet dat ik zonder muziek nauwelijks kan leven.” Tv-regisseur Tom Lenaerts, die ook zijn eigen productiehuis Panenka heeft, vroeg aan Matthijs of hij wil nadenken over de presentatieklus. “Dat was een feestdag. Want ik ben ook nog eens gek op quizzen.”

Article continues after the ad

Matthijs was niet te strikken

Het productiehuis Panenka is dan ook superblij dat hij ‘ja’ zei. “Eerlijk, het was zonder veel illusies dat ik Matthijs opbelde, want bijna alle Vlaamse mediahuizen hebben de afgelopen jaren geprobeerd hem te strikken.” Ook in Nederland is hij geliefd bij zenders. Hij dacht zelfs aan een overstap naar RTL.

Gelukkig klikte het tussen de DWDD-presentator en Tom. “Matthijs was meteen enthousiast over ons programma, was vatbaar voor een goeie fles Spätburgunder én had wonder boven wonder plaats in zijn agenda. Ik ben dan ook trots dat het grote publiek hem nog beter gaat leren kennen.”

Popquiz zie je in het voorjaar op VTM. Voor nu kan je Matthijs iedere zaterdag om 21:35 uur spotten op NPO1 met Matthijs gaat door. In de aflevering van afgelopen week zat een emotionele André van Duin.