Matthijs van Nieuwkerk, openhartig

Matthijs van Nieuwkerk is vanaf het nieuwe jaar te zien in zijn eigen zaterdagavondshow. Echter, het had niet veel gescheeld of de talkshowhost had de plek van Humberto overgenomen als lid van een trio met Beau van Erven Dorens en Eva Jinek. 

Article continues after the ad

Dit bevestigt hij vandaag eindelijk aan het AD.

Geen ontkennen meer aan

"Als er een foto bestaat waar Beau en Eva en ik op staan, heeft ontkennen geen zin meer", antwoordt Matthijs op de vraag hoe serieus hij een overstap heeft overwogen. "Het klopt, we hebben een aantal keer samen met Peter van der Vorst met elkaar gesproken. Ik kon me geen beter gezelschap voorstellen. Eva en Beau horen bij de allerbesten, en niet onbelangrijk de allerleukste. En Peter is een inspirerende chef."

Lastig dilemma 

Toch besloot de soms dansende presentator op het laatste moment anders. "Het was uiteindelijk met het mes op de keel: dagelijks of wekelijks? Een eigen programma of onderdeel van dit superteam? Ik koos voor Matthijs Gaat Door." Zelfs terwijl hij wist dat er met zijn overstap naar de commerciële een enorme geldbonus op hem lag te wachten, zo wist Rob Goossens vorig jaar al te onthullen.

Tipje van de sluier

In hetzelfde interview licht hij ook alvast een tipje van de sluier op over zijn nieuwe show die morgen al van start gaat. "We hebben een maand geleden alles weggegooid. We hoopten toch nog lang op een coronaluwe of -loze periode en op vierhonderd mensen gedistanced publiek. Een kleine tv-arena. Daar had ik zin en plannen mee", onthult hij. Helaas is daar nog altijd geen ruimte voor, maar de makers hebben alles uit de kast gehaald om er alsnog een mooie show van te maken. "De geweldige Joost Prinsen, forever young, heeft denk ik de verrassendste terugblik op dit vreselijke jaar. En we hebben als het meezit een finale om je vingers bij af te likken. Veel muziek, een vleug satire, prijsjes. En altijd in mijn rug de Sven Hammond Big Band."  Dat belooft weer wat!

Benieuwd? Matthijs gaat door is op 31 december om 20.35 uur te zien op NPO1. Vanaf 9 januari is hij wekelijks te zien om 21:35 uur.