Matthijs van Nieuwkerk

Gisteren zat kijkcijferkomeet Matthijs van Nieuwkerk voor het eerst sinds een hele tijd weer in een talkshow! De altijd spraakmakende Eva Jinek ontving de tv-held en dat maakte veel emoties los bij kijkers.

Article continues after the ad

"Wat mis ik Matthijs van Nieuwkerk en DWDD", klinkt het veelvuldig in de weemoedige twitter-reacties. "Ik mis nog dagelijks de energie van Matthijs van Nieuwkerk tussen 7 en 8 op tv.


Matthijs van Nieuwkerk in Jinek

Matthijs zat in Jinek om te praten over zijn Wall of Fame-benoeming bij Beeld en Geluid. En, natuurlijk, ook zijn grote tv-comeback met een nog mysterieus programma - die op 31 december plaatsvindt - kwam voorbij, al mocht 'ie daar natuurlijk niet zo heel veel over vertellen. Wel ging de presentator al een beetje experimenteren, samen met zijn team. Hij maakte een korte film over sportverslaggever Mart Smeets die voor anderhalve man en een paardenkop, MIDDEN IN DE NACHT, NBA-basketbal becommentarieert. En die korte film viel ook in de smaak bij kijkers.


Duckface?

We sluiten af met een... tja, 'bijzondere' ontdekking van kijkers. Want trekt Matthijs van Nieuwkerk nu een duckface of niet? Oordeel zelf!

 

Jinek is elke werkdag rond 22:00 uur te zien op RTL 4.