Matthew Lewis over zijn rol als Neville Longbottom in Harry Potter

Acteur Matthew Lewis is behoorlijk gefrustreerd dat mensen hem nog steeds associëren met Harry Potter. Wie is Matthew Lewis? Je kent hem natuurlijk als Neville Longbottom. Sorry Matthew…

Ik zit momenteel in een show en heel veel krantenkoppen zeggen: ‘Hij is niet langer Neville Longbottom.’ Maar dat ben ik al meer dan tien jaar niet meer.” Dit vertelt Matthew in de podcast Inside of You met Michael Rosenbaum.

‘Al zoveel gedaan’

Matthew vindt die verwijzingen naar Harry Potter vooral irritant omdat hij daarna in nog veel meer dingen te zien was. “Ik heb in drama’s gespeeld die Bafta’s hebben gewonnen en meer van dat soort dingen. Ik wil niet opscheppen, maar ik heb al zoveel gedaan.”

Article continues after the ad

Frustratie

Dat is dus nog steeds frustrerend voor de acteur. “Tien jaar later lijken de mensen alles na Harry Potter volledig te negeren. Ik raak dan nog altijd op een bepaalde manier gefrustreerd als mensen daar over beginnen. Dan heb je dat stemmetje in je hoofd die zegt: ‘Al dat harde werk wat je de afgelopen jaren hebt gedaan, heeft niemand gezien. Het boeit niemand.’”

'Ik doe het voor mezelf'

Los van de frustratie gaat het verder wel goed met de acteur. “Ik ben nu op een punt waar ik me comfortabel voel en ik ben blij met hoe alles loopt. Als ik een rol speel doe ik dat voor mezelf. Het maakt me niks uit.” Zijn laatste pareltje was All Creatures Great and Small.

Matthew is niet de enige Harry Potter-acteur die een boekje opendoet over de films. Rupert Grint noemde het acteren in de reeks onlangs ‘verstikkend’ en Harry Potter himself schaamt zich voor zijn acteerwerk.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: