Matthew McConaughey op rode loper
Source
Beeld: BrunoPress

Het had weinig gescheeld, of de Avengers-films hadden er heel anders uitgezien. Althans, als het aan Matthew McConaughey had gelegen. De charismatische acteur had namelijk zijn zinnen gezet op de rol van niemand minder dan de Hulk! Dat verklapte de Oscar-winnaar onlangs in een interview met de makers van de Happy Sad Confused Podcast.

Incredible Hulk

In de podcast vertelt Matthew McConaughey dat hij als kind groot fan van de televisieserie The Incredible Hulk, met Lou Ferigno in de titelrol. Wanneer presentator Josh Horowitz vraagt of hij zelf ooit de kans heeft gekregen om de groene gigant te spelen, antwoordt McConaughey: “Nee, maar ik wilde het wel heel graag. Ik heb dat ook laten weten, maar ze zeiden ‘Nee, dankjewel’.”
 


Jeugdheld

Matthew McConaughey moest dus toezien hoe niet minder dan drie andere Hollywood-acteurs er met de rol van zijn geliefde jeugdheld vandoor gingen. De Hulk (of liever gezegd zijn alter ego Bruce Banner) werd in de loop der jaren gespeeld door Eric Bana, Edward Norton en natuurlijk Mark Ruffalo. Gelukkig heeft McConaughey de hoop op een rol in een superheldenfilm nog niet helemaal laten varen!

Article continues after the ad

Titanic

Ik heb wat scripts aangeboden gekregen van Marvel en DC en ik heb met ze gesproken over een mogelijke samenwerking. (…) Tot nu toe zat er echter niets tussen dat me echt aansprak. Maar ik sta er zeker voor open!”, onthulde McConaughey eerder in een interview met Variety. Het is trouwens niet de eerste keer dat hij achter de Texaanse acteur achter het net vist. McConaughey miste eerder op een haar na de hoofdrol in Titanic!

Ook fan van deze veelzijdige acteur? Check dan ons ook overzicht van de vijf beste (en drie slechtste) rollen van Matthew McConaughey!