Het had weinig gescheeld of Matt LeBlanc had een van de hoofdrollen gespeeld in de populaire comedyserie Modern Family. Dat onthulde de voormalige Friends-acteur in een interview met de krant USA Today.

Article continues after the ad

Klungelig

LeBlanc kreeg van de producenten van Modern Family de rol van de klungelige makelaar Phil Dunphy aangeboden. De acteur sloeg de rol uiteindelijk af. “Ik herinner me dat ik het script las en dacht: dit is echt een goed verhaal, maar ik ben niet de juiste persoon voor deze rol. Ik had het project onrecht aangedaan als ik het wel had gedaan. Ik weet wat ik kan en wat niet", aldus de 50-jarige acteur. De rol van de klungelige makelaar Phil Dunphy ging uiteindelijk naar de 49-jarige acteur Ty Burrell.

Salaris

LeBlanc drukte trouwens wel op een andere manier zijn stempel op de show. Zo gaf hij acteur Jesse Tyler Ferguson, die Mitchell Pritchett speelt in Modern Family, advies over salarisonderhandeling. De voormalige cast van Friends onderhandelde als één blok over hun gage. “Ik zei dat je met zijn allen sterk staat, desnoods dreig je allemaal op te stappen”, verklapt LeBlanc. De cast van Modern Family krijgt naar schatting een vergoeding van 250.000 dollar per aflevering.

In mei maakten de producenten bekend dat er een negende en tiende seizoen volgt van Modern Family. De show is in Nederland te zien bij Comedy Central en op Netflix.