Oei. Pittig nieuws voor de heren van MasterChef Nederland: het programma trok gisteren maar 96.000 kijkers. Dit blijkt uit cijfers van Kijkonderzoek.nl.

Article continues after the ad

Mooi weer

Jurylid Jonathan Zandbergen was vorige week nog optimistisch en weet de lage kijkcijfers aan het lekkere weer.  “Ik ben onderdeel van het programma, maar als ik zo terugdenk aan afgelopen woensdag – kijk naar hoe we er nu bij staan – dan begrijp ik heel goed dat de mensen graag op het terras zaten. Dat deed ik zelf ook. Ik heb het later op de avond teruggekeken”, aldus de chef tegenover BNR Nieuwsradio.

Enfin, wij hebben ons analytisch vermogen even losgelaten op het klimaat van gisteravond en vastgesteld dat het geenszins terrasweer was. Toch bleven de kijkcijfers uit. Waar het dan wél aan ligt is niet met zekerheid te zeggen. Wel is een vaak gehoord argument dat de jury té kritisch zou zijn dit seizoen.

MasterChef Nederland

In MasterChef Nederland gaat een stel amateurkoks de strijd met elkaar aan om de felbegeerde titel MasterChef van de lage landen te bemachtigen. Naast Zandbergen zitten ook chef-koks Stefan van Sprang en Freek van Noortwijk