Nicol Kremers

De veelbesproken vriendin van vakantieparkenbaron Peter Gillis, Nicol Kremers, zien we binnenkort weer shinen in het vierde seizoen van SBS6's reality-hit Familie Gillis: Massa Is Kassa. Veronica Superguide sprak met een openhartige Nicol, die onthult dat we haar veel beter leren kennen in het nieuwe seizoen.

Nicol, hebben jij en Peter nog een beetje kunnen relaxen deze zomer? Nog op vakantie geweest?

"Wij zijn zeker weggeweest ja, met onze kamper. Daar was dan wel weer een cameraploeg bij, dus ik kan helaas nog niet zeggen waar we allemaal heen zijn geweest."

Went het een beetje, zo'n cameraploeg om je heen?

"Ik moet zeggen dat het vrij snel went. In het begin was het nog wel onwennig, zo'n ploeg om je heen. Het voelde... gekkig. Inmiddels kennen we de ploeg heel goed en lachen we tussen de opnames door ook veel met elkaar. Het is een soort familie van ons geworden."

Over familie gesproken: je kreeg vier kinderen voor je Peter leerde kennen. Die kids zien we alleen niet in de serie. Waarom niet?

"Dat was een bewuste keuze van mij. Als ze oud en wijs genoeg zijn, mogen ze dat natuurlijk zelf weten, maar nu ze nog zo jong zijn... Nee, dat gaan we niet doen. Als je op tv komt, lokt dat veel negatieve reacties uit, zo merkte ik ook zelf. Dat gun ik ze niet hoor, de mening van heel Nederland."

Article continues after the ad

Veel mensen vragen zich toch af waar de kids precies zijn als we jou in de serie zien.

"Snap ik. Ik krijg daar ook veel vragen over. Maar ik kan je verzekeren dat jullie mij in het nieuwe seizoen veel beter leren kennen. We gaan ook meer laten zien van mij als moeder. Want ik zorg echt wel voor de kinderen. Die zijn heus niet ergens gedumpt tijdens de opnames."

Je krijgt ook zelf vrij veel negatieve reacties van kijkers. En tv-columniste Angela de Jong schreef ook een pittige column over jou. Je zou 'kampioen commanderen' zijn en 'tilt het begrip golddigger naar een heel nieuw niveau'. Doet dat iets met je?

"Nee, niet echt. Ik ken die Angela de Jong ook niet hoor, en dat geldt andersom natuurlijk ook. Zij ként mij niet. Zo'n uithaal zegt dan meer over haar dan over mij. Dat denk ik trouwens ook bij al die andere reacties: jullie kénnen mij niet écht. Daarom doet het me ook niet zo veel en kan ik het makkelijker naast me neerleggen. Het zal ook wel een deel jaloezie zijn, bij die mensen. En daarnaast: ik lees het eigenlijk amper."

Wat vind je er eigenlijk van dat mensen je massaal een golddigger noemen?

"Tja, wat vind ik ervan? Ik weet in ieder geval zelf dat ik allesbehalve een golddiger ben. Voordat Peter in mijn leven kwam, wist ik helemaal niet wie hij was, laat staan hoe oud hij is. Ik had dus geen idee dat 'ie een dikke bak en een dikke bankrekening had. We leerden elkaar op een normale manier kennen en pas na een paar weken daten kwam 'ie me een keer met een dikke wagen ophalen, maar toen was ik eigenlijk al verliefd."

Wat maakt hem zo speciaal voor jou?

"We delen hetzelfde gevoel voor humor. Ook vinden we dezelfde dingen leuk en hoeven we nooit te discussiëren als we samen iets gaan doen. Hij is ook een heel gevoelig mens, wat ik heel mooi vind. Het is heel speciaal als je iemand vindt die zo goed bij je past."

Per seizoen groeit het aantal kijkers van Massa Is Kassa. Jullie gaan qua kijkcijfers langzaam maar zeker richting Meiland-niveau. Hoe verklaar je dat succes?

"Dat is moeilijk: we hadden namelijk nooit gedacht dat het zo'n succes zou worden. Maar het belangrijkste is, zo denk ik, dat we vooral goed zijn in onszelf blijven. We wilden mensen een eerlijk kijkje in de keuken van een familiebedrijf geven en dat is aardig gelukt. We laten alles zien en bespreken ook alles. Het komt allemaal niet aanwaaien en we werken er keihard voor - ik denk dat mensen dat wel kunnen waarderen, die eerlijkheid."

Over Meiland gesproken: die familie doet ook meer tv-werk naast hun realityserie. Hebben jij en Peter ook zulke tv-ambities?

"Absoluut niet. De realityserie vinden we erg leuk en dat kunnen we ook combineren met ons dagelijkse werk. We hebben geen tijd voor veel andere dingen en zouden het ook niet willen: de familie blijft gewoon bij elkaar in dit programma, we zullen nooit los van elkaar andere tv-dingen doen."

Zie jij De Meilandjes stiekem wel als concurrentie?

"Nee hoor. Kijk, ik vind kijkcijfers wel interessant. Die check ik wel en als die niet zo waren gegroeid, waren we waarschijnlijk ook niet bij een vierde seizoen uitgekomen. Maar we zijn eigenlijk twee totaal verschillende families. Het enige dat we gemeen hebben: Peter en Martien zijn allebei vrij markante persoonlijkheden; ik snap dat mensen daar graag naar kijken."

Je maakte er in de serie nooit een geheim van te willen trouwen met Peter. Denk je dat hij ooit nog voor je op de knieën gaat?

"Ik weet niet of 'ie dat ooit nog gaat doen, maar hij moet daar wel echt zelf aan toe zijn. Ik wil niet dat hij het doet omdat het 'moet'. Mij ga je niet snel zien smeken, maar dat wil niet zeggen dat ik de hoop opgeef!

De Familie Gillis: Massa Is Kassa is vanaf 31 augustus elke dinsdag om 20:30 uur te zien op SBS6.


Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.