Fotograaf
Brunopress
Peter Gillis en Nicol

Massa is Kassa. Kende da? We raken met z’n allen maar niet uitgepraat over de familie Gillis én hun realityserie. Op 8 november start een foxwild nieuw seizoen en wij praten je even bij!

Wie is die familie Gillis eigenlijk?

We beginnen even bij Peter, een selfmade miljonair uit Brabant met een geschat vermogen van 85 miljoen dollar. Hij is de eigenaar van een aantal vakantieparken in Nederland en België, die hij samen met zijn familie runt. In het programma Familie Gillis: Massa is Kassa, te zien op SBS6, worden deze avonturen gevolgd. Het is echt een familiebedrijf, want zowel zonen Ruud en Mark en dochter Inge helpen een handje mee, net als Peters bijna dertig jaar jongere vriendin Nicol. Al zien we Inge steeds minder in het programma. Niet te verwarren met die ándere bekende klusfamilie, trouwens: volgens Peter is de familie Meiland heel anders dan zij. Peter verhuist inderdaad wel wat minder vaak. Hij geeft z'n centjes liever uit aan andere dingen!

 

Kritiek

Als je zo bekend bent, krijg je natuurlijk ook te maken met kritiek. En dan heeft de familie Gillis ook gemerkt! Verhalen over bloedvlekken in de vakantiehuisjes, poep aan de muur en gasten die ziek waren geworden: we konden er allemaal uitgebreid van mee ‘genieten’. Volgens Peter viel het allemaal wel mee en ook Nicol is de kritiek wel een beetje zat: volgens haar zijn ze slachtoffer geworden van hun eigen populariteit. Kan wel kloppen, want uit ons grote kijkonderzoek is gebleken dat bijna de helft van tv-kijkend Nederland de familie het liefst van de buis ziet verdwijnen. Is Peter zelf voorlopig nog niet van plan, trouwens. Tenzij dit gebeurt.

 

Hatseflats!

Peerke zal zich sowieso weinig van de ophef aantrekken, want hij gaat wel lekker! Zo heeft-ie onlangs nog zijn eigen villa verkocht, net als z'n concullega zelfs een heel kasteel gekocht én een nieuwe camping! Bovendien ligt z’n onthullende biografie inmiddels ook in de schappen. Daaruit blijkt ook dat Peter zelfs op een dodenlijst staat...

Article continues after the ad

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

Nieuwe camping

Of dit ook behandeld zal worden in het nieuwe seizoen, weten we nog niet. Wat we volgens Nicol in elk geval wél gaan zien is de aankoop van de nieuwe camping en hoe deze overname precies is gegaan. Het is de bedoeling dat de camping, Stadsresort Valkenburg, vanaf 8 april de deuren opent voor de gasten. We zullen dus ongetwijfeld de voorbereidingen hiervan in geuren en kleuren meekrijgen. Onze gok is dat Peter er nog wel een paar keer foxwild van zal worden!

 

Gaan we kijken?

Of we weer met z'n allen naar dit nieuwe seizoen gaan kijken, blijft nog even de vraag. Onze voorspelling is dat er toch wel weer genoeg mensen zullen inschakelen, want stiekem is het toch ook wel heerlijk om je zo te ergeren! Op Twitter zijn de meningen in elk geval ook (h)eerlijk verdeeld.

 

Familie Gillis: Massa is Kassa is vanaf maandag 8 november elke week om 20:30 uur te zien op SBS6.