De MCU dendert ook na Captain Marvel, Avengers: Endgame en Spider-Man: Far From Home gewoon door. Marvel is voor z’n eerstvolgende film, over de nogal obscure en stokoude Eternals, nu op zoek naar een openlijk homoseksuele acteur.

Article continues after the ad

Die moet dan één van de hoofdrollen spelen, zo meldt The Hashtag Show, die het nieuws (wat nog een gerucht is) voor het eerst naar buiten bracht. Het zou een primeur zijn voor een MCU-film. Marvel wil dat hij zo rond de 30-49 jaar is en “eruitziet als een superheld”.

Vorig jaar gaf Marvel Studios-baas Kevin Feige tijdens een persmomentje voor Ant-Man & The Wasp aan dat de MCU-films wat hem betreft meer aandacht moeten besteden aan LGBTQ’ers. Dit nieuws komt dus niet helemaal uit de lucht vallen. Ook qua diversiteit gaan ze flinke stappen zetten: naar verluidt komt de moslima-heldin Ms. Marvel ook naar het witte doek.
 

 

Eternals?

Tja, The Eternals zijn niet de allerbekendste helden uit de Marvel-stal, maar dat waren de Guardians ook niet toen ze in 2014 in de MCU kwamen. Anyway: The Eternals zijn een mensachtige alien-soort met uiteenlopende superkrachten, gecreëerd door de Celestials, de grote reuzen die aan de wieg stonden van vele planeten. Er is al een regisseuse gevonden.
 


Waarschijnlijk komt The Eternals in 2020 naar de bioscoop want de opnames zouden in september al beginnen. Ook op de MCU-planning voor 2020: de Black Widow-film.